Connect with us

Kultúra

Pohoda nezabudla na tragédiu

Published

on

Reklama

Festival Pohoda, ktorý začal vo štvrtok 8. júla sa už od začiatku nesie v znamení minuloročného nešťastia. Dojatý Michal Kaščák ďakoval počas otvorenia na na hlavnom pódiu divákom, ktorí organizátorov od predčasného konca 13. ročníka podporovali. Virtuálne skupiny z Facebooku sa teraz zmenili na živé publikum a tlieskali po každej vete, ktorú hlavný organizátor povedal.

[singlepic id=1472 w=320 h=280 float=left]Potom zazneli prvé tóny Requiem W. A. Mozarta v podaní Štátnej filharmónie Košice a Zboru sv. Cecílie. Dielo, ktorého skladateľ predčasne odišiel, podobne ako pred rokom dvaja mladí ľudia, si publikum vychutnalo v celej jeho veľkoleposti.

Reklama

Ešte predtým oslávil svoje 30. narodeniny trenčiansky Chór vážskych muzikantov. Ich knihu nemohol krstiť nikto iný ako známy „krsnný tato“ Branislav Jobus. Nasledoval koncert britských The Strangelers – legendárnej formácie, ktorá je inšpiráciou pre CHVM i ďalšie skupiny známe práve z Pohody (Karpatské chrbáty, Chiki liki-tua).

Prekvapením večera boli Ink Midget a Pjoni. Alternatívne duo Tucan, vymenilo bicie a akusickú basu za „elektoronické hračky“. Nič však nestratilo zo svojej sviežosti a netradičného zvuku.

Reklama

Pohoda je známa nielen vďaka hudbe. Servis, ktorí usporiadatelia tento rok pripravili je opäť na vyššej úrovni. Nič tak nepripraví návštevníka festivalu na ďalší deň plný zážitkov ako vlažná ranná sprcha.

Autor: Martin Palkovič   Foto: Radovan Stoklasa

[singlepic id=1470 w=520 h= float=center]

[singlepic id=1471 w=520 h= float=center]

[singlepic id=1473 w=520 h= float=center]

Populárne články