Connect with us

Kultúra

Festival Doda Šošoku odštartoval

Published

on

Reklama

Džezový festival Doda Šošoku odštartoval vo štvrtok 8. júla na Námestí Slobody koncertom zoskupenia Boris Čellár Trio. Podľa programu s ním mala vystupovať aj speváčka Lucia Lužinská, tá však pre chorobu do Piešťan nedorazila. Na Kúpeľnom ostrove sa v prvý deň festivalu o príjemnú atmosféru staral orchester FBB z nórskeho mesta Oslo. Večer v Art Jazz Gallery patril Beate Przybytek a jej quartetu.

[singlepic id=1455 w=320 h=240 float=left]Dnes sa o 16-tej hodine na Aupark Stage na Námestí Slobody predstaví Piešťancom dobre známy Seredský Dixieland Band (SR) v zložení Viktor Kratochvíla (bass), Jozef Holub (klarinet, sax), Viliam Ondruška (trombón), Jozef Polák (trubka), Marian Bihari (klavír) a Karol Sucháň (bicie) .

Reklama

O 18-tej sa v Kursalone uskutoční vernisáž fotografií z I. ročníka Festivalu Doda Šošoku, ktoré svojimi objektívmi zachytili členovia Piešťanského fotoklubu. O 18.30 h zahrá v Kursalone Traditional Jazz Band LC (SR). O dobrú náladu sa dnes večer bude v Art Jazz Gallery starať  Trio Andreja Urmisnkého.

Na hlavnom pódiu v Dome umenia vystúpia dnes od 19-tej Štefan Bugala a Eugen Vizváry, po nich trio Gradischnig – Kostadinovič – Jukič, ďalej Robo Opatovský a Swing and Latin Band pod vedením Matúša Jakabčica a na záver sa predstaví Roy Hargrove, ktorý je jednou z najvýraznejších postáv svetovej džezovej scény.

Reklama

Sobotňajší programa viac informácií o účinkujúcich nájdete na http://www.jazzpiestany.sk

Autor: Tomáš Hudcovič   Foto: hug(o)photo agency

Galéria z koncertov prvého dňa festivalu:

[nggallery id=56]

Populárne články