Connect with us

Kultúra

Túlajte sa s Túlavou knižnicou!

Published

on

Reklama

Už niekoľko rokov je príjemným spestrením letných víkendov v Piešťanoch podujatie TÚLAVÁ KNIŽNICA. Od roku 2003 ho realizuje Mestská knižnica mesta Piešťany a Piešťanské informačné centrum. Najbližšie sa Túlavá knižnica zatúla do Sadu Andreja Kmeťa v sobotu 10. júla.

[singlepic id=1453 w=320 h=240 float=left]Jej program bude tradične atraktívny nielen pre deti, ale aj ich dospelých sprievodcov. O 9.00 h vybalí svoje ČAROVNÉ NOŽNIČKY výtvarník, papierológ a zabávač Karol Krčmár. V rovnakom čase sa naplnia aj stánky TÚLAVÉHO ANTIKVARIÁTU, kde nájdete množstvo zaujímavých kníh s ešte zaujímavejšími cenami (určujete si ich totiž sami). Zaujímavá bude aj v exteriéri inštalovaná výstava známeho piešťanského architekta a karikaturistu Boba Perneckého OSTROV DOKTORA PERNECKÉHO, ktorá je výberom karikatúr z jeho najnovšej knihy Človekopis. Nebudú chýbať ani prezentačné stánky organizátorov.

Reklama

[singlepic id=1448 w=320 h=240 float=left]O 9.30 h rozloží svoju scénu u detí obľúbené Teátro Neline a predstaví sa tentoraz s dramatizáciou známeho rozprávkového príbehu GUĽKO BOMBUĽKO A JEHO KAMARÁTI. Inšpiráciu v známych rozprávkových knižkách budú hľadať deti (i dospelí) s výtvarníkom Gabrielom Wagnerom na workhopoch ČÍTAME A TVORÍME, ktoré sa uskutočnia o 10.00 a 14.30 h. HRACIA SKRINKA sa rozozvučí o 10.30 h a predvedie originálne divadelné predstavenie inšpirované Vivaldiho hudbou v podaní študentov Katedry bábkarskej tvorby Divadelnej fakulty VŠMU.

Na podujatie finančne prispela akciová spoločnosť JAVYS.

Reklama

Autor: Dagmar Nováková   Foto: hug(o)photo agency

Fotogaléria z Túlavej knižnice 2009:

[nggallery id=55]

Populárne články