Connect with us

Kultúra

Roy Hargrove na výlete – medzi divákmi

Published

on

Reklama

Trubkár Roy Hargrove sa na záver svojho vystúpenia, ktoré bolo vrcholom druhého dňa džezového Festivalu Doda Šošoku v Piešťanoch, vybral na výlet. Medzi divákov, do hľadiska. Tí ho odmenili neutíchajúcim potleskom. Medzi divákov sa podarilo prísť aj hlavnému organizátorovi festivalu Viktorovi Nižňanskému, ktorý je od piatku (9. júla) novým šéfom Úradu vlády SR.

[singlepic id=1523 w=320 h=240 float=left]Program druhého dňa festivalu otvoril na Aupark Stage na Námestí Slobody Seredský Dixieland Band. Od 18-tej v Kursalone sprístupnili členovia Piešťanského fotoklubu fotografie z I. ročníka Festivalu Doda Šošoku a o 18.30 h tu zahral Traditional Jazz Band LC. V Art Jazz Gallery sa o dobrú náladu staralo Trio Andreja Urmisnkého.

Reklama

Na hlavnom pódiu v Dome umenia vystúpili Štefan Bugala a Eugen Vizváry, po nich trio Gradischnig – Kostadinovič – Jukič, Ďalej Robo Opatovský a Swing and Latin Band pod vedením Matúša Jakabčica a na záver Roy Hargrove. Tento americký trubkár je jednou z najvýraznejších postáv na svetovej jazzovej scéne. Je známy svojou univerzálnosťou, veď len počas pôsobenia pri hudobnom vydavateľstve Verve nahral album so svetovými tenor saxofonistami ( With the Tenors of Our Time), album klasiky so sláčikmi (Moment to Moment) a v roku 2003 predstavil vlastný hip hopovo/jazzový album (The RG Factor). Hargrove je držiteľom dvoch hudobných cien Grammy. V roku 1997 ju získal so svojou kapelou Crisol za album Habana v kategórii najlepší výkon v oblasti Latin Jazz. Druhú cenu získal v roku 2002 spolu s Herbbie Hancockom a Michaelom Breckerom za najlepšiu inštrumentálnu jazzovú spoluprácu za projekt Directions in Music. V Piešťanoch spolu s Royom Hargrovom vystúpili Justin Robinson (alt sax), Jonathan Batiste (piano), Ameen Saleem (kontrabas) a Montez Coleman (bicie).

Viac o podujatí nájdete na http://www.jazzpiestany.sk

Reklama

Autor: Tomáš Hudcovič   Foto: hug(o)photo agency

Galéria  druhého dňa festivalu:

[nggallery id=58]

Populárne články