Connect with us

Kultúra

Po Kursalone lietali šarkany a deti hrali futbal

Published

on

Reklama

Upršané nedeľné popoludnie neprekážalo rodičom a deťom, ktorí sa prišli zabaviť do veľkej sály Kursalonu tvorbou veselých šarkanov, pri veterných hrách alebo s divadielkom Kufrík. Hoci mnohí z nich vchádzali do historických priestorov trochu bojazlivo, rýchlo sa udomácnili a čoskoro o dušu kreslili, strihali, lepili a navliekali…

[singlepic id=5807 w=320 h=240 float=left]Z výtvarnej dielne Gabriela Wagnera tak vychádzali hotoví veterní draci a od stola jeho dcéry Veroniky zasa farebné vrtielka. Skoro stovka piešťanských detí si svoje výtvory mohla preveriť aj v praxi a šarkany lietali nielen vonku ale i pod freskami na strope sály. Umelecký workshop, ktorý zorganizovala Mestská knižnica v spolupráci s Kursalonom, si užívali okrem detí aj rodičia – ak by sa súťažilo o najoriginálnejší výtvor, mamina trojročnej Lenky so svojou Čarodejnicou šarkanicou, ktorej nechýbal bosorácky nosisko s poriadnou bradavicou, by si iste zaslúžila poprednú priečku.

Reklama

Fantáziu malých výtvarníkov povzbudila aj pantomíma Kufrík Divadla Fortissimo. Zo starého kufra vyťahoval mím Vlado Kulíšek čarovné klobúky a čapice. Podľa toho, ktorú prikrývku hlavy použil, začal sa odvíjať príbeh. Deti tak spolu s ním absolvovali prechádzku po korze, zahrali si futbal s neviditeľnou loptou alebo sa ocitli v cirkuse. Keď sa divadielko skončilo, nechýbali ani slzičky. „Ja som tiež chcel byť klaunom,“ nariekal malý Maťko, ktorému sa zapáčil červený nos na šnúrke.

Kultúrne nedele pre deti v Kursalone však budú pokračovať aj naďalej, najbližšie sem zavíta Anna – malá čarodejnica, na ktorú čaká niekoľko skúšok… Ako to dopadne? Uvidíte už 24. októbra o 17,00 h. v Kursalone.

Reklama

Autor: A. Drahovská  Foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

[nggallery id=220]

Populárne články