Connect with us

Kultúra

Piešťany rozozvučí pôvodný slovenský muzikál František z Assisi

Published

on

Reklama

František z Assisi je názov pôvodného slovenského muzikálu, ktorý vznikol ako koprodukčný československý projekt Divadla Český Tešín a UA Mystik, tentoraz sa predstaví na doskách Domu umenia. V predstavení režiséra Jara Moravčíka zaznejú stredoveké hudobné motívy, ktoré sa budú striedať s rockovými a popovými melódiami, tešiť sa môžete aj na vystúpenie 46 člennej tanečnej skupiny. V hlavných úlohách sa predstavia Karol Čálik, Lukáš Adamec, Janka Lieskovská, Zdeněk Klusák, Tomáš Hába a Jolana Ferencová. Muzikál bude uvedený v rámci 62. music festivalu Piešťany 6. júna o 19.00 a ak si ho chcete užiť, určite sa poponáhľajte s rezerváciou vstupeniek. 

Reklama

Muzikál František z Assisi mal premiéru v Divadle Jonáša Záborského 16. novembra 2007 a za takmer desať rokov zažil už viac ako 168 repríz. Podieľali sa na ňom Martin Kákoš, ktorý je autorom námetu a libreta, Gabo Dušík zložil hudbu, o texty piesní sa postaral Martin Sarvaš.

František z Asisi je príbeh lásky Františka a Kláry, skvelý muzikál, ktorý vytvorili renomovaní slovenskí tvorcovia. Často s humorom, ale predovšetkým s úctou mapujú dôležité okamžiky života najznámejšieho a najobľúbenejšieho svätca FRANTIŠKA Z ASSISI. Muzikál František z Assisi je strhujúcim príbehom zo života svätého Františka z Assisi, emotívny príbeh o človeku, ktorý bol obdarený obrovskou charizmou a svojím životom sa stal príkladom pre celé generácie.

Reklama

Hudobný plán Gaba Dušíka je eklektickou skladačkou chytľavých melódií od stredovekých tancov cez pop až rock. Bravúrna dramaturgia Martina Kákoša, či sexi smrť, anjelské dieťa, tancujúce symboly vo vynikajúcej choreografii Jara Moravčíka.

Charizmaticky Zdeněk KLUSÁK v postave Františka, Janka LIESKOVSKÁ v postave Kláry s nežným hereckým kumštom a vynikajucim speváckym vybavením, Lukáš ADAMEC v postave čierneho rytiera srší energiou, skvelé herecké a spevácke výkony Karola ČÁLIKA, Jolany Ferencovej, Tomáša Hábu posúvajú muzikál na svetový muzikál.

Dĺžka predstavenia: 180 min s prestávkou

Vstupné: 21,- a 22,-€ / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk
Zľava ZŤP neplatí !
Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.

-lt/Zdroj: Dom umenia/Foto: Divadlo Jonáša Záborského-

Populárne články