Connect with us

Kultúra

Piešťany navštívi Emir Kusturica

Published

on

Reklama

Svetoznámy balkánsky režisér a jeho No Smoking Orchestra sú ďalším potvrdeným interpretom letného festivalu Topfest.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=p7KO6a_9VeA[/youtube]

Reklama

Na letisku zaznie netradičný rock obohatený o prvky folku, popu, tanga aj techna. Nebudú chýbať skladby z filmu Čierna mačka, biely kocúr.

No Smoking Orchestra je desaťčlenné hudobné teleso, v ktorom okrem gitár, bicích a klávesov počuť aj zvuky akordeónu, huslí, saxofónu a tuby. Samotný Kusturica hrá na rytmickú gitaru a stará sa tiež o vokály. Bubeníkom jeho syn Stribor. Azda najpevnejšie puto ku kapele majú spevák Nele Karajlič a jeho mladší brat Seid Mali, ktorí sú v No Smoking Orchestra od jej vzniku v roku 1997.

Reklama

REKLAMA

Kusturica a bratia Karajličovci spoločne pôsobili ešte v pôvodnom zoskupení Zabranjeno Pušenje, ktoré sa rozpadlo začiatkom 90. rokov po vypuknutí vojny v niekdajšej Juhoslávii. Kusturica a Karajličovci sa s obmenenou zostavou hudobníkov na scénu vrátili albumom Ja nisam odavle. Nasledovala vydarená štúdiovka Čierna mačka, biely kocúr obsahujúca skladby použité v Kusturicovom filme s rovnomenným názvom a ďalší album Unza Unza Time, ktorým sa Balkánci štýlovo vyhranili a získali priaznivcov v mnohých európskych krajinách. Festival Topfest sa uskutoční 27. až 29. júna na piešťanskom letisku.

Text: tlačová správa/red

Populárne články