Connect with us

Kultúra

Piešťanské rendezvous ponúkne hru Starí majstri, zasúťažte si o dva lístky

Published

on

Reklama

Dom umenia je i v tejto umeleckej sezóne dejiskom 19. ročníka festivalu Piešťanské rendezvous, v rámci bohatej ponuky si budú môcť všetci priaznivci divadla pozrieť hru Starí majstri. Na doskách, ktoré znamenajú svet, sa v pondelok 23. októbra o 19.00 hodine, pod režisérskym vedením Juraja Nvotu, predstavia Milan Lasica a Martin Huba. Príbeh o dvoch bratoch, ktorí sú poslední potomkovia slávnej divadelnej rodiny, prinesie množstvo zaujímavých situácií, ktoré búrajú hranice medzi divadelným predstavením a realitou. Svoje šťastie môžete skúsiť v súťaži o dve vstupenky, stačí ak v komentári na facebookovej stránke označíte blízkeho, s ktorým by ste radi videli toto divadelné predstavenie. Žrebovanie výhercu je na pláne v utorok 17. októbra.

Inscenácie v repertoári Štúdia L+S v Bratislave sú najčastejšie spájané s dramaturgickým videním a hereckou osobnosťou Milana Lasicu. Je však jeho veľkou prednosťou, že do tých inscenácií, v ktorých sám účinkuje, prizýva najlepších bratislavských profesionálnych činohercov a tiež i popredné herecké osobnosti českého divadla. Po jeho boku sme tak v posledných rokoch videli Emíliu Vášáryovú (Rybárik kráľovský, Život na trikrát), Milana Kňažka (Na fašírky mi nesiahaj, Rybárik kráľovský, Život na trikrát), Zuzanu Fialovú (Iluzionisti), Martu Sládečkovú (Malé manželské zločiny, Život na trikrát), Bolka Polívku (Garderobiér, Mínus dvaja), Danu Kolářovú (Půldruhé hodiny zpoždění) a i. Jeho herectvo má síce inú poetiku ako typicky „slovenské“ dramaticko-emocionálne herectvo, oslovuje však hlavne tých, s ktorými ho spája chuť komediálne rozpovedať i tie najvšednejšie vzťahové problémy.

Reklama

V najnovšej inscenácii hry holandského herca, režiséra, prekladateľa a dramatika Gera Thijsa Starí majstri (Oude Meesters) je jeho partnerom popredný herec Činohry Slovenského národného divadla v Bratislave Martin Huba. Naštudoval ju významný slovenský režisér Juraj Nvota, ktorého materským divadlom je Divadlo ASTORKA Korzo ’90 v Bratislave. Divadlo je známe svojou osobitou dramaturgiou i poetikou a Lasica v ňom účinkoval v niekoľkých kultových inscenáciách (Cyrano, Mŕtve duše) či spolupodieľal sa na vzniku iných ako režisér, prekladateľ atď. Starí majstri sú už v poradí dvanástou inscenáciou, ktorú režisér Nvota zrealizoval v Štúdiu L+S. Jeho stretnutie s hercom Martinom Hubom tiež nie je prvé. O kvalitách Thijsovho textu i Thijsa ako autora hovorí i skutočnosť, že Starí majstri sú iba jednou z jeho hier, ktoré boli navrhnuté na prestížnu cenu Drama Award (2013).

Vstupné: 15 – 13 € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk
Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.

Reklama

-red/Zdroj: Dom umenia, Štúdio L+S/Foto Foto: Ctibor Bachratý-

Populárne články