Connect with us

Kultúra

Piešťanské randezvous Diany Mórovej a Martina Trnavského

Published

on

Reklama

Festival českého a slovenského divadla, ktorý sa každoročne koná v Dome umenia mal 26. októbra na programe hru slovenského dramatika Doda Gombára Medzi nebom a ženou. Inscenácia bola Piešťanskému randezvous akoby šitá na mieru.

[singlepic id=21429 w=320 h=240 float=right]Stretli sa v nej totiž slovenská herečka, členka činohry Slovenského národného divadla a český herec, známy skôr z televíznych seriálov. Piešťanskému publiku ponúkli plejádu smiešnych i tragických pohľadov na spolužitie muža a ženy, od narodenia až po smrť. O čom inom, by bola táto hra ako o láske. Tá je prítomná v každom z dvanástich obrazov, poznačených náladami jednotlivých mesiacov v roku. Keďže postavy boli „každý mesiac“ odlišné, medziery vypĺňal divadelný technik (v podaní Radima Nováka), ktorý prostredníctvom scenára komunikoval so samotným autorom hry.

Reklama

Do Piešťan sa vďaka Divadelnému spolku Frida dostala po dlhšom čase inscenácia súčasného slovenského dramatika, ktorá bola trochu experimentálna, mala myšlienku a ešte k tomu aj pobavila.

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=01REPBPXYxU[/youtube]

Reklama

[nggallery id=1182]

Autor: Martin Palkovič

Populárne články