Connect with us

Kultúra

Farebná a energická hudobná jeseň. Na Pohode

Published

on

Reklama

Najväčší letný festival pripravil svoju jesennú verziu. Štartuje už o mesiac.

[singlepic id=21358 w=320 h=240 float=left]Hneď prvý ročník sa od podobných akcií odlišuje tým, že návštevníci môžu na trenčianskom výstavisku kempovať. Presne tam kde koncom 90. rokov festival začínal.

Reklama

Podľa šéfa Pohody Michala Kaščáka, organizátori nič podobné nevideli nikde na svete. „Chceme urobiť festival so všetkým, čo k nemu patrí – vrátane možnosti tráviť spolu viac dní a vytvoriť festivalovú komunitu. Preto prichádzame s možnosťou stanovania pod strechou,“ vysvetlil. Návštevníkov pritom okrem unikátnej formy festivalu lákajú aj na kvalitný obsah.

Väčšina z pozvaných kapiel na open-air verzii Pohody už vystupovala. Na jej jesennú verziu sa vracajú najmä preto, že sa im na trenčianskom letisku páčilo a chcú vyskúšať niečo nové. Fanúšikovia si vďaka tomu zopakujú vynikajúcu atmosféru koncertu New Young Ponny Club. Kvôli problémom s dopravou hrali na Pohode 2010 takmer až poslední, v sobotu o pol štvrtej ráno. Tí, čo si na nich počkali, tancovali až do svitania.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=FP5vHYRQT1I[/youtube]

[singlepic id=20904 w=320 h=240 float=left]Rok predtým na letisku predviedli svoju obrovskú energiu britskí Hadouken!, toto leto sme mali možnosť vidieť fantasmagorických Paris Suit Yourself aj punkovo surových Death Set, ktorí boli časopisom NME označení za najnádejnejšiu kapelu budúcnosti. Tieto mená v line-upe Pohody, zaručujú, že koniec novembra bude farebný a energický.

A podobne intenzívne zážitky sľubuje aj svetová premiéra hudobného programu Mariána Vargu s Moyzesovým kvartetom, ktorí si k sebe prizvali aj dychové trio. Varga na prvých ročníkoch festivalu hrával práve v komornejších priestoroch výstavyskových hál, až sa neskôr kvôli svojej popularite medzi návštevníkmi Pohody prepracoval na hlavné pódium a ani to nemal problém „vypredať“ hoc aj skoro ráno, pri vítaní slnka.

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=OE_2EwUeeuo[/youtube]

(mp) foto: pohodafestival.sk

Populárne články