Connect with us

Kultúra

Piešťanci tretí medzi fotoklubmi Slovenska

Published

on

Reklama

V piatok 4. októbra 2019 sa uskutočnilo v galérii Limes v Komárne vyhodnotenie 24. ročníka Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov. Piešťanskému fotoklubu sa podarilo obsadiť pekné 3. miesto.

Víťazom sa stal Fotoklub HELIOS z Komárna. Druhú priečku obsadili členovia Fotoklubu ROKOŠ pri MsKS Bánovce nad Bebravou. Do súťaže zapojili fotokluby z celého Slovenska.

Reklama

Jej cieľom je aktivizovať a podporovať tvorivosť amatérskych fotografov, poskytnúť im možnosť konfrontovať vlastnú tvorbu s inými autormi v rámci celého Slovenska. Porovnáva sa vyspelosť, kvalita a úroveň jednotlivých klubov. Fotografi súťažia ako kolektív, čo je na tejto súťaži tiež výnimočné.

Jeho účastníkmi sú členovia 15 najlepších fotoklubov, ktorí prispievajú 15-timi najkvalitnejšími fotografiami. Kolekcia fotografií každého klubu rotuje v ostatných zúčastnených kluboch, kde ju členovia hodnotia bodovaním. Je to jedna z najobjektívnejších foriem hodnotenia súťaže na Slovensku. Kolekciu 24. ročníka vytvorilo 225 fotografiami od 125 autorov 15 fotoklubov.

Reklama

PF

Populárne články