Connect with us

Kultúra

Piesne Hany Hegerovej pomôžu aj rodinám v núdzi

Published

on

Reklama

Benefičný koncert Pesničky Hany Hegerovej v podaní Dáši Libiakovej a Dámskeho komorného tria pripravil piešťanský Rotary Club na sobotu 13. decembra o 18,30 h v Kursalone. Vstupné stojí 10 eur a výťažok z neho venujú rotariáni na pomoc rodinám v núdzi v našom regióne.

 RCPNkoncert_20141213_pozvanka-page-001

Reklama

Rotary Club Piešťany má za sebou už viac ako dvadsať rokov činnosti v oblasti kultúry a benefície. V minulom roku po konzultácii s Mestským úradom, referátom sociálnych vecí v Piešťanoch venovali členovia klubu 15-tim rodinám potravinové balíčky k Vianociam. Išlo o mnohodetné rodiny, osamelé matky s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytujú sociálne služby v ZSS Domum a osamelých občanov.

REKLAMA

Reklama

Plesen_banner w

Piesne z repertoáru Hany Hegerovej (83) patria k špičke domáceho šansónu. Hoci Hegerová pôvodne vyštudovala dramatický odbor na konzervatóriu v Bratislave a svoju kariéru začínala v divadle, na česko-slovenskej hudobnej scéne pôsobila ako speváčka a šansoniérka vyše 50 rokov. Do Piešťan chodievala pomerne často, okrem koncertov oddychovala aj v kúpeľoch a hovorí sa, že rada navštevovala už neexistujúcu Reštauráciu Delfín. Umelkyňa nedávno prekonala kolaps a jej zdravotný stav je stále vážny.

Speváčka Dáša Libiaková patrí k stáliciam jazzovej a swingovej scény, spolupracovala aj s legendárnym bubeníkom Dodo Šošokom, ktorý svoje posledné roky strávil v našom meste. Spolu s Dámskym komorným triom z Banskej Bystrice vdýchnu život piesňam, ktoré kedysi zneli éterom ako hity…Organizátori pozývajú všetkých, ktorí si radi na tieto časy zaspomínajú a zároveň podporia dobrú vec.

(red, Zdroj: wikipedia, www.piestany.sk)

Populárne články