Connect with us

Kultúra

Partnerské mestá očami piešťanských fotografov od soboty v Kursalone

Published

on

Reklama

V deň Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny tradične navštevujú Piešťany aj delegácie z partnerských miest. Piešťanci však o partnerských mestách často veľa netušia. Aj preto v uplynulých mesiacoch realizovali členovia Piešťanského fotoklubu projekt „Parnerské mestá očami fotografov“. Vznikli pri ňom zaujímavé momentky zachytávajúce život v partnerských mestách. Tie najlepšie uvidíte na výstave „Partnerské mestá Piešťan“, ktorá sa koná od 3.6.2017 do 2.7.2017 v priestoroch Frapperie Kursalonu. Vernisáž sa bude v sobotu  3. júna o 18.00 h.

Piešťanskí fotografi navštívili Hajdúnanas v Maďarsku, Ustroň v Poľsku, fínsku Heinolu, Vraždinske Toplice v Chorvátsku,  české mestá Luhačovice a Poděbrady a taktiež izraelský Eilat.  Ich cieľom bolo zdokumentovať život obyvateľov jednotlivých miest, s dôrazom na spôsob a historické zvyklosti ich spolunažívania v špecifickom prostredí kúpeľných miest.

Reklama

Usporiadanie výstavy je ďalším krokom projekte. Nasledovať by malo turné výstavnej kolekcie po všetkých mestách, ktoré v rámci projektu navštívili.

-red-

Reklama

Populárne články