Connect with us

Kultúra

Partnerské mestá očami fotografov: Eilat

Published

on

Reklama

Minulý víkend navštívili so svojím projektom Partnerské mestá očami fotografov členovia Piešťanského fotoklubu ďalšie spriaznené mesto Piešťan – vzdialený Eilat. Opäť tu predstavili i svoju tvorbu a zorganizovali výstavu Parkfoto, pričom tentoraz mali siete zavesené medzi palmami. Okrem stretnutia s miestnym fotoklubom a zástupcami samosprávy sa traja členovia rozhodli absolvovať aj bežecký maratón, ktorý sa konal práve v čase ich návštevy.

mms_20161117_122720Ako informoval člen Piešťanského fotoklubu Štefan Kučkovský, výstava v plenéri  Parkfoto mala v izraelskom Eilate mimoriadny úspech a členovia domáceho klubu fotografov uvažujú o jej ďalšej organizácii. Piešťancov hneď po príchode privítal zástupca pre partnerské mestá Shmulik Taggar, ktorý im podľa Š. Kučkovského pri návšteve veľmi pomohol. V prvý deň sa stretli tiež s členmi miestneho fotoklubu, ktorými si vymenili poznatky o činnosti a dostali i odporúčania na zaujímavé miesta na fotografovanie. „Tiež sme predstavili náš projekt návštevy partnerských miest,“ doplnil fotograf.

Reklama

DSC_9280V ďalší deň sa traja z účastníkov projektu Piešťanského fotoklubu rozhodli absolvovať kratšiu, pätkilometrovú trať z trasy Desert Marathon Eilat, ktorý sa tu práve bežal. Hoci sa neocitli na stupni víťazov, všetci dobehli až do cieľa.

IMG_5483Okrem návštevy mesta fotografi zdokumentovali aj okolie, pozreli si napríklad jazerá blízko hraníc s Jordánskom, na ktorých žijú plameniaky, kibuc Be´er Ora, prírodné útvary Ammern columns so zaujímavým sfarbením, takzvaný červený kaňon, údolie Shchoret Mall  či pobrežie Eilatu. „Večer nás čakalo Parkfoto v blízkosti Hudobnej Fontány. Prvýkrát pod umelým osvetlením a sieť uchytená medzi palmami,“ uviedol za tím Štefan Kučkovský. Hneď vedľa v galéria sa práve konala i súťažná výstava Príroda Eilatu vo fotografii. „Domácim sa idea Parkfota veľmi páčila a vážne uvažujú o jej organizácii. Na záver dňa sme spoločne posedeli a vymieňali dojmy,“ dodal člen výpravy.

Reklama

DSC_9146
Eilat je prístavné mesto s 55 000 obyvateľmi situované na juhu štátu Izrael. Je to kúpeľné mesto s množstvom hotelov na najvyššej úrovni, bohaté na mnoho slnečných dní, dobrú náladu,  s ideálnymi podmienkami na podmorské potápanie a výlety do Negevskej púšte  či po Červenom mori. Blízkosť hraníc so susediacimi štátmi umožňuje navštíviť Egypt a Jordánsko. Toto mesto je  prístupné vďaka vybaveniu dvoma letiskami.

IMG_7909O Eilate sa vraví, že je to kúpeľné  mesto „par excellence“, so strhujúcim nočným životom  a vynikajúcou kuchyňou. Je sídlom konania viacerých kongresov, ale aj renomovaného jazzového festivalu. Je ideálnym dovolenkovým miestom  pre milovníkov vodných športov: potápania, lyžovania, plávania a plavby po mori.  V meste sa nachádza viacero atrakcií –  jednou z tých najvýznamnejších je určite podmorské  observatórium, v ktorom objavíte bohatstvo podmorského sveta. (Zdroj: www.piestany.sk)

A tu sú zábery Eilatu a okolia i dojmy zo stretnutia s miestnymi očami piešťanských fotografov:

-red-, Zdroj: www.piestany.sk, piestany-partners.com, foto: Piešťanský fotoklub

Populárne články