Connect with us

Kultúra

Parkfoto sa blíži. Mestský park opäť zaplavia krásne fotografie

Published

on

Reklama

Nasledujúcu sobotu 25. septembra sa v piešťanskom Mestskom parku uskutoční už po 16. raz najväčšia slovenská výstava fotografií pod holým nebom PARKFOTO PIEŠŤANY 2021. Súťažnú výstavu fotografií, ako festival kreatívnej fotografie s podporou reklamných partnerov organizuje občianske združenie Piešťanský fotoklub.  PARKFOTO sa stalo súčasťou každoročného neoficiálneho ukončenia letnej sezóny v Piešťanoch. 

Aj tento rok napriek nepriaznivým podmienkam na organizovanie akcií vynakladajú organizátori nemálo úsilia pri príprave podujatia tak, aby pre vystavujúcich fotografov i nevystavujúcu verejnosť boli vytvorené čo najlepšie prostredie s uvoľnenou a priateľskou atmosférou.
Kvôli pandemickej situácii bude registrácia prebiehať iba odovzdaním tašky obsahujúcej plagátik na označenie mena vystavujúceho a placky na označenie vystavujúceho. Následne budú vystavené fotky spolu s menom zdokumentované počas priebehu akcie.
Štipce na hodnotenie budú visieť na špagátoch pri vstupe do parku spolu s dezinfekciou
O 17:00 si vystavujúci spočítajú štipce s použitím jednorazových rukavíc a dajú ich do tašky, ktorú dostali pri registrácii.

PARKFOTO PIEŠŤANY 2021

– Začiatok 10:00 hod, registrácia na mieste
– Fotografie bude možné umiestniť na pripravené siete, nutné je
priniesť si pomôcky na uchytenie (štipce…)
– Kreativite sa medze nekladú a preto môžete využiť aj iné kreatívne formy umiestnenia fotografií napr. na bicykel, rebrík, žeriav atd. zapojte svoju fantáziu!

Reklama

Program:

Sobota 25.9.2021
8:00 Vešanie sietí
10:00 – 13:00 – Registrácia vystavujúcich autorov – pri vstupe do mestského parku
15:00 – 16:30 – Hodnotenie odbornou porotou
17:00 – sčítanie štipcov
17:20 – 17:30 – Spoločné foto
17:45 – 18:00 – Vyhlásenie výsledkov
O čo ide?
V prvom rade o prezentáciu fotografickej tvorby, predstavenie fotografií zaujímavým spôsobom a stretnutie ľudí so spoločnou láskou ku fotografii. Spätná väzba k vašej tvorbe od niekoľko tisícok návštevníkov výstavy v jeden deň.
Ako?
Vystavujúci fotografi si svoje diela inštalujú sami na vopred pripravenú sieť o šírke 120 cm, natiahnutú medzi stromami v aleji mestského parku. Inštalovať možno aj na lavičky, vlastné stojany, rebríky a pod. Kreativite pri inštalovaní sa medze nekladú.
Čo si vziať so sebou?
Vlastné fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, či čiernobiele. Potrebné sú pomôcky na zavesenie fotografií (štipce, spony, háčiky, špagáty, gumičky a pod.). Odporúčame zobrať si so sebou niečo na sedenie. Dobrá nálada je povinnou výbavou.
Prečo?
Máte možnosť vystaviť svoju tvorbu na najväčšej parkovej fotovýstave na Slovensku a tento rok môžete byť aj súčasťou pokusu o zápis do knihy rekordov v počte vystavených fotografií. Načerpáte inšpiráciu a od tisícok návštevníkov môžete získať cenné odozvy na vašu tvorbu. Stretnutie s ostatnými fotografmi vám prinesie možnosť rozhovorov o fotografií.
Čo ešte?
Piešťany sú krásne mesto a počas príjemného dňa máte možnosť fotoaparátom zachytiť jeho jesenné čaro.
Hodnotenie odbornou porotou:
Odborná porota vyhodnotí tri najlepšie kolekcie fotografií. Pri účastí detí bude vyhodnotená detská kategória osobitne.
TS

Reklama

Populárne články