Connect with us

Kultúra

Október v Kursalone bude svetový

Published

on

Reklama

Októbrové džezové koncerty v Art Jazz Gallery Kursalon v Piešťanoch prinesú spojenie najznámejších mien na domácej scéne so svetovými umelcami.

[singlepic id=35073 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Od našich západných susedov k nám príde už zajtra – v piatok 5.10. o 20,00 h štvorica mladých muzikantov, ktorých doplní vynikajúca americká speváčka, skladateľka a učiteľka z New Yorku – Aubrey Johnson. Koncertovala alebo nahrávala s velikánmi ako Bobby McFerrin, Lyle Mays, Steve Rodby a ďalší.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Hg6BqmKAFM4[/youtube]

Reklama

O týždeň neskôr – v piatok 12.10. sa na klubovom pódiu predstaví medzinárodná jazzová hviezda – virtuóz v hre na piano Benito Gonzáles, pochádzajúci z Venezuely a pôsobiaci v New Yorku. Vystupuje vo formácii Kennyho Garretta – minuloročného headlinera Festivalu Doda Šošoku a vedie svoje vlastné triá. Na slovenské turné ho pozval špičkový slovenský saxofonista Radovan Tariška. Spolu s nimi si zahrajú najvýraznejšie mladé džezové talenty – Čech Tomáš Baroš (25) na kontrabase a náš len 15-ročný bubeník Dávid Hodek. Na koncerte predvedú vlastné kompozície, a tak sa môžete tešiť na naozaj jedinečný zážitok!

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=JiNPb3Pfpi8[/youtube]

Nová tvár slovenského džezu 2009 a finalistka Hlasu Česko-Slovensko s najvyzretejším prejavom a silným hlasom Zuzana Mikulcová zaspieva s kapelou SANYLAND v nedeľu 14.10. o 19,00 h.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=r4M3JJCrYRQ[/youtube]

Okrem džezových lahôdok však môžete skúsiť v Kursalone aj iné chute – pravidelné vystúpenia domácich kapiel a interpretov alebo elektronickú hudbu– dnes večer (štvrtok 4.10. o 19,30 h ) to bude kapela iX s rockovými OLDIES a už túto nedeľu 7.10. od 19,00 h sa môžu priaznivci tanečných party zabaviť s programom Hity rokov osemdesiatych…v produkcii Music Lux.

Klasickú bábkovú rozprávku pre deti O Zubejdě Solimánské uvedie Loutkařský soubor BOĎI Jaroměř vo veľkej sále Kursalonu v nedeľu 14.10. o 10,00 h.

Pozývame Vás aj na koncert prvej slovenskej SuperStar v spojení s českou folkovou legendou: 30 NEREZ a Katka Koščová – streda 24.10. o 20,00 h. Kapela Neřež pripravila prierez tvorbou z čias folkovej slávy Nerezu a Katka zaspieva aj pesničky nezabudnuteľnej pesničkárky Zuzany Navarovej.

Viac o programe Kursalonu na www.kursalon.sk

Tešíme sa na vás!

Text: Adriana Drahovská a tím International jazz Piešťany, Kursalon s.r.o.

 

Populárne články