Connect with us

Kultúra

Klavírny virtuóz Marián Lapšanský sa predstaví v kúpeľoch

Published

on

Reklama

V Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove v Kúpeľoch Piešťany sa 13. októbra uzavrie dvadsaťročný cyklus benefičných koncertov Rotary Clubu Piešťany vystúpením klavírneho virtuóza Mariána Lapšanského.

[singlepic id=35144 w=320 h=240 float=left]Na koncerte zaznejú diela Zdeňka Fibicha, Franza Liszta, Johannesa Brahmsa, Isaaca Albéniza a Edvarda Griega, profesor Lapšanský ich zahrá na unikátnom modernom koncertnom nástroji značky Petronius.

Reklama

Marián Lapšanský patrí k špičke klavírneho, ale aj celého slovenského interpretačného umenia. Pôsobil ako sólista Štátnej filharmónie v Košiciach a  Slovenskej filharmónie v Bratislave. Za svoju tvorbu získal množstvo domácich i zahraničných ocenení, je držiteľom Európskej ceny Gustava Mahlera, ktorú mu udelili v roku 2002. Venoval sa aj pedagogickej činnosti a bol členom rôznych porôt na medzinárodných klavírnych súťažiach. Od roku 2004 je aj generálnym riaditeľom Slovenskej filharmónie.

Marián Lapšanský na koncerte preberie z rúk guvernéra Rotary Clubov Slovenska a Česka cenu Paul Harris Fellow. Rotary International ňou oceňuje jeho nezištnú dlhoročnú spoluprácu pri organizovaní koncertov, intelektuálny a vysoko profesionálny prínos a príklad pre mladých talentovaných ľudí.

Reklama

Vystúpenie profesora Mariána Lapšanského sa uskutoční v sobotu 13. októbra o 19:30 v Kongresovom centre v Kúpeľoch Piešťany.

Text: Tlačová správa Foto: M. Palkovič

Populárne články