Connect with us

Kultúra

Ilustrácie budú témou diskusií v knižnici

Published

on

Reklama

Ako by kniha mala vyzerať, ako by nemala vyzerať, koľko by to malo stáť, koľko to v skutočnosti stojí, aké množstvo energie treba vynaložiť na samotnú prácu, ale aj na komunikáciu okolo toho, prečo knihy na Slovensku nevyzerajú lepšie, prečo nie sú ich tvorcovia lepšie zaplatení, ako to chodí za hranicami, ako vyzerá ideálna spolupráca knižných tvorcov, o tom všetkom budú diskutovať – o tom všetkom budú diskutovať odborníci na podujatí PIKTO12, ktoré sa uskutoční 19. a 20. októbra v knižnici.

„Mnohé detské knižky vychádzajú so starými ilustráciami. Mladá generácia nemá možnosť knihy ilustrovať. Táto konferencia chce mladým ilustrátorom pomôcť, aby sa presadili,“ povedala pre piestany.sk riaditeľka Mestskej knižnice v Piešťanoch Margita Galová.

Reklama

Predseda Asociácie ilustrátorov Slovenska chce, aby sa z Piešťan stalo centrum slovenských ilustrátorov. „Piešťany vidíme ako mesto, ktorého kultúra a história predurčuje stať sa miestom dokonalým pre projekt tohto charakteru,“ uviedol predseda asociácie Julo Nagy. Nad prvým ročníkom prevzal záštitu primátor Remo Cicutto.

Podujatie organizuje Asociácie ilustrátorov a zúčastnia sa ho Juraj Horváth (VŠUP), Vladimír Michal (Artforum), Martin Pecina (Host), Zuzana Šeršeňová (Slovart), Ľuboslav Palo (VŠVU), Palo Bálik (grafický dizajnér), Boris Meluš (grafický designér), Daniela Olejníková (ilustrátorka, grafička), Tomáš Klepoch (ilustrátor, grafik).

Reklama

Zdroj: piestany.sk

Populárne články