Connect with us

Kultúra

Obrazom: Na Topfest prišlo vo štvrtok vyše 15-tisíc fanúšikov

Published

on

Reklama

Narodeninová oslava ako má byť. Aj tak by sa dalo nazvať jedenáste vystúpenie skupiny Kabát na 11. ročníku festivalu Topfest na piešťanskom letisku. Vyše 15-tisíc fanúšikov, ideálne počasie a najväčší stage v strednej Európe dotvárali jedinečnú kulisu jedinému slovenskému koncertu skupiny, ktorá tento rok oslavuje 25 rokov existencie.

mpetlak-114

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Reklama

Topfest sa tento rok síce začínal už na pravé štvrtkové poludnie vystúpením českej kapely VHS, no 45m široký a 21 metrov vysoký obor, ktorý vyrástol na letisku v Piešťanoch si na svoje predvedenie musel počkať až do večerných hodín. Prvý deň totiž na ňom účinkovali iba dve skupiny Kabát a ich hostia z Dánska skupina D.A.D.

Na oslavu narodenín sa kapela zodpovedne pripravovala a na pódiu. Vyše 500 kusov svetelných zdrojov a viac ako 120 m2 LED obrazoviek dotvorilo megalomanské pódium do tej správnej podoby. A skupina Kabát šliapala až elektronicky presne.

„Dnes sme mali prvýkrát všetko riadené počítačom… Normálne sme odpálili premiérovo náš koncert v spojení s technikou cez sieť. Všetko sme išli na klik, bubeník mal v slúchadlách metronóm a všetko bežalo podľa neho… Bol to zážitok aj pre nás,“ povedal spevák Pepa Vojtek.

Svojich obľúbencov si prišlo napriek pracovnému štvrtkovému večeru pozrieť vyše 15-tisíc fanúšikov a tak koncert nemohol skončiť inak ako prídavkami a pravidelne poslednou hymnou Moderní děvče.

„Topfest obyčajne končíme koncertom Kabátu a záverečným ohňostrojom, ale nakoniec som si povedal, že 25 rokov má kapela len raz a tak sme tradíciu neporušili a možno na prekvapenie viacerých už na záver prvého dňa nasledovalo to, čo obyčajne po Modernom dievčati. Všetko Najlepšie Kabáti,“ povedal organizátor Dušan Drobný.

Text: Tlačová správa Foto: Mário Petlák

Populárne články