Connect with us

Kultúra

Nestihli ste nakuknúť, zmenili miesto a predĺžili vám termín

Published

on

Reklama

Fotografická výstava Piešťanské nakúkanie dokumentuje (kedysi) vynikajúcu piešťanskú architektúru. Autori sa zamerali na budovy,  ktoré, aj keď patria k najväčším atrakciám nášho mesta, nedostávajú patričnú pozornosť a starostlivosť. Kvalitné stavby od známych architektov sú síce v klube slovenských architektonických skvostov, no veľa z nich sa nevyužíva, pustne, alebo o ne nie je dostatočne postarané. Výstavu zo Starej elektrárne presunuli do Piešťanského informačného centra a ak ste si ju nestihli pozrieť, máte ešte príležitosť do konca januára.

eva vnutorny bazen

Reklama

„Hlavnou myšlienkou bolo zdokumentovať stav architektonických pamiatok v Piešťanoch a upozorniť tak na ich hodnoty. Aby sa na ne v štýle – čo oko nevidí, srdce nebolí – nezabudlo,“ hovorí Lívia Gažová, jedna z organizátoriek výstavy. Fotografickú kolekciu desiatok záberov piešťanskej architektúry, ktoré odhaľujú návštevníkom zabudnuté alebo neprístupné budovy, často skryté za plotom, vytvorili miestni fotografi  Marek Švančara, Erik Ďuriš, Kristína Bartošeková a Ladislav Novák .

Projekt pôvodne začal intervenciou – fyzickým osadením rebríkov vo verejnom priestore, ktoré dovoľovali za plot skutočne nazerať a zažiť tak pohľady, na ktoré nie sme zvyknutí. Rebrík sa objavil pri hoteli Slovan aj pri letnom kine. Teraz máte možnosť nakuknúť i do ďalších stavieb.

Reklama

plagat PIC-inf-

 

Populárne články