Connect with us

Kultúra

Na novom CD-čku sa Punto rozlúči s alkoholom a možno aj „falošne ale s citom“

Published

on

Reklama

Najobľúbenejšia piešťanská kapela má veľkú novinu. Od tejto soboty začína nahrávať svoje v poradí siedme cédečko. Podľa speváka a lídra skupiny Slniečko Petra Remiša alias Punta má zatiaľ dva pracovné názvy: „Lumpi z pumpy“ a „Falošne ale s citom“. Zaujímavý bude aj obal, ktorý navrhla v New Yorku vyštudovaná dizajnérka. Album chystajú chalani po osemročnej prestávke a bude obsahovať 12 doteraz nevydaných skladieb. No a v jednej z nich sa Punto dokonca rozlúči s alkoholom…

slniecko 29

Reklama

Niektoré z textov pravidelní návštevníci ich vystúpení spoznajú, ale zaradili aj úplné „funglovky“. „Budú tam skladby, ktoré sme hrali v posledných dvoch, troch rokoch ako Lula, Moterajzna, Počemu a Gorila. K nej máme dokonca dve verzie, rýchlu aj pomalú,“ vymenováva Peter Remiš plánovaný zoznam pesničiek. K nim pribudnú mladšie, ktoré začali hrať tento rok, ako Ked som išóv z pohrebu, Rárohy, Romantická láska a zatiaľ nehrané, úplne nové Major Zeman, PartizánskaZbohom alkohol. Krátky úryvok z posledne menovanej vám prinášame na konci článku.

slniecko-12

Reklama

Ako pikošku pridajú aj Prvý raz sa neská žením, ktorú doteraz Slniečko hralo len kamarátom na svadbách. Ďalšou zaujímavosťou bude skladba s pracovným názvom Slepý Dunčo, ktorá symbolicky spája minulosť s prítomnosťou: „Ide o hudbu, ktorú zložil Miško Urban asi pred pätnástimi rokmi. Zistili sme, že výborne zapadá do môjho textu, ktorý som napísal pred pár rokmi,“ hovorí spevák.

Kapela už niekoľko týždňov usilovne cvičí, aby sa nahrávanie, ktoré sa uskutoční v profesionálnom štúdiu v Moravskom Lieskovom, čo najlepšie vydarilo. „Je to náročné, lebo niektoré skladby sú dosť ťažké, okrem toho všetci máme pracovné povinnosti, chalani rodiny, ale tie odohrané roky nám pomáhajú,“ myslí si líder Slniečka.

slniecko2

Takmer hotový majú už tiež obal nového cédečka, ktorý pre nich navrhla slovenská výtvarníčka Adriana Dvorská, ktorá vyštudovala dizajn v New Yorku, a žije v Holandsku. Kúsky z neho nám Punto dovolil aj ukázať. „Zaujímavé je, že doteraz robila obaly hlave pred death metalové kapely,“ prezrádza o dizajnérke.

Príprava podľa neho potrvá zopár týždňov a je možné, že album sa bude dať kúpiť aj na internete. „Rokujeme s vydavateľom, uvažujeme, akým spôsobom ho dáme na trh,“ priznáva Peter Remiš a dopĺňa, že budú nové CD-čko určite ponúkať na svojich vystúpeniach v tomto roku.

slniecko

A tu je už sľúbený úryvok (mimochodom, veríte mu?)

Zbohom alkohol

Zbohom kamarádi z mokrej štvrte
Čo bolo, to bolo, už ništ nebude
Skysnem tu v nude, jak víno v sude

Dajte mi fúkat, samá nula k nule
Som jeden z vás, ale už nemám gule
ohnivú vodu nedám do papule

Nedotknem sa už jedinej kvapky
Nech vodný kamen zanese mi klapky!

Lutujem tých čo sedzá v šenku
mínajú výplatu na pálenku
Mohli by nafurt ščasní jak blchy
ukladat penáze do pančuchy :)

(ad)

Populárne články