Connect with us

Kultúra

Najlepší slovenský autor fantasy príde na besedu do Piešťan

Published

on

Reklama

Fanúšikovia fantastickej a historicko-dobrodružnej literatúry sa dnes večer môžu stretnúť s najúspešnejším slovenským autorom tohto žánru. Juraj Červenák predstaví v kníhkupectve Centrum knihy o 19.00 h svoju knihu Mŕtvy na Pekelnom vrchu.

[singlepic id=48141 w=320 h=240 float=right]Dvojnásobný držiteľ ocenenia ocenenia Česko-Slovenskej Akadémie science fiction, fantasy a hororu v kategórii Najlepšia česká a slovenská kniha kedysi z komerčných dôvodov publikoval iba v češtine, ale jeho knihy sú čoraz populárnejšie aj na Slovensku. Písať začínal pod pseudonymom Thorleif Larssen a uznanie čitateľov aj kritiky získal pod vlastným menom spracovaním motívov slovanskej histórie a mytológie. Preslávil sa trilógiou Černokňažník a dvoma románmi o českom hrdinovi Bivojovi.

Reklama

V románe Mŕtvy na Pekelnom vrchu sa vracia na koniec 16. storočia, do čias vojen kresťanov s Osmanskou ríšou. Vojnový veterán Stein je vyslaný do Štiavnice odhaliť zradcu, ktorý môže nepriateľom ukázať tajnú cestu do dobre opevneného mesta.

(inf)

Reklama

REKLAMA

ijav-ucto

Populárne články