Kultúra
Na Pohode najviac tešia detaily
Ani najznámejší hudobníci nezaručia festivalu úspech, ak nemá vychytané každodenné drobnosti. Práve tie tvoria charakteristickú atmosféru Pohody.
[singlepic id=2991 w=320 h=240 float=left]Svet sa skladá z maličkostí a vie to aj tím okolo Michala Kaščáka. Na 5. až 7. júla pripravujú už 16. ročník festivalu. Návštevníci ho chvália aj vďaka komfortu, ktorý im ponúka.
Medzi tieto každodennosti patrí napríklad vreckový program, obyčajná vec, ktorá stále nie je samozrejmosťou na množstve podobne veľkých podujatí. Nové technológie umožňujú mať takýto program aj v mobile a operátor po registrácii posiela textovou správou upozornenia na prípadné zmeny.
Asi najdôležitejšou výhodou Pohody v porovnaní s ostatnými festivalami je hygiena. Neobľúbené toitoi búdky sú pre mnohých iba krajným riešením, pretože k dispozícii majú aj čisté splachovacie toalety. Vlani ich bolo viac než sto, organizátori pripravili aj podobné množstvo spŕch. Tečie z nich ohrievaná voda priamo zo studne na letisku.
O občerstvenie sa starajú desiatky stánkárov. Nápad oddeliť čapovanie piva od predaja potravín, by mali odkukať aj iné festivaly. Na Pohode totiž smädných nezdržujú hladní a naopak. Samozrejmosťou sú vegetariánske jedlá, ale priniesť si ruksak plný potravín nemusia ani celiaci. Vlani boli totiž v ponuke aj jedlá vhodné pri bezlepkovej diéte. Nechýbalo ani populárne sushi a reštaurácia All you can eat. Tí, ktorí vydržali až do rána a prišli na Vítanie slnka dostali kávu zdarma.
[vimeo width=“522″ height=“316″]http://vimeo.com/42260932[/vimeo]
Text: Martin Palkovič
-
Aktuality1 týždeň ago
Ortopedická ambulancia v nemocnici končí. Na poliklinike budú tri
-
Aktuality3 týždne ago
Veľkonočná naháňačka – muž na motorke policajtom ušiel. Potom sa stala nečakaná vec
-
Aktuality4 týždne ago
Legendárny hostinec Havran znovu ožíva
-
Aktuality4 týždne ago
Zimný štadión po rekonštrukcii chladenia slávnostne otvorili. Ozýval sa piskot