Connect with us

Kultúra

Müller miluje Piešťany, spája si ich s hudbou

Published

on

Reklama

Do posledného miesta zaplnený Dom umenia zažil Richarda Müllera a Dana Bártu v najlepšej forme. Vrcholom koncertu bola skladba Tlaková níž a na konci už všetci tancovali. Piešťany boli 21. mája jednou z množstva zastávok aktuálne prebiehajúceho Potichu tour 2.

[singlepic id=29757 w=320 h=240 float=right]Dramaturgiu nastavili tak, aby divákom predstavila najprv menej známe skladby, ale aj hity v nových úpravách. Počas prestávok sa Richard Müller ukázal ako skvelý konferencier. Publikum zabával napríklad príbehmi zo newyorského hotela Chelsea a potom zaspieval rovnomennú pieseň o známych umelcoch, ktorí v ňom žili.

Reklama

Špeciálny vzťah k Piešťanom, o ktorom hovoril novinárom pred koncertom, potvrdil aj na pódiu. Naše mesto si spája s hudbou: „Milujem toto mesto. Chodil som sem od útlej mladosti, na Valovú 32, kde bol môj kamarát Vojtech Hank, s ktorým sme muziku počúvali, nahrávali a vymieňali si ju.“

[singlepic id=29761 w=320 h=240 float=right]Pochvaľoval si aj spoluprácu s Danom Bártom. Tlakovú níž s ním spieval prvýkrát pred rokmi v Lucerne. V piešťanskom Dome umenia dokázali, že spoločný duet doviedli do dokonalosti. „Dohodli sme sa s Danom, že kedykoľvek budeme mať chuť na niečo podobné, tak budeme spolupracovať. Ja mám stopercentný pocit, že Danova účasť na mojom koncerte je výborná,“ prezradil Müller.

Reklama

Dan Bárta si piesne, ktoré ako hosť spieva na Potichu tour 2 vybral sám. Najviac mu sedí Müllerova Už asi nie si, v ktorej predviedol svoju skvelú slovenčinu. Obaja pripustili, že by mohli spolupracovaťň, zatiaľ však tento projekt nemá jasné kontúry. Podľa Richarda Müllera bude jeho ďalší album určite česko-slovenský.

Pozrite si časť skladby Tlaková níž ako ju Richard Müller a Dan Bárta zaspievali v Dome umenia:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=KLAJuiW7138[/youtube]

[nggallery id=1660]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články