Connect with us

Kultúra

Na Lodenici Nedvědi aj Chris Norman zo skupiny Smokie

Published

on

Reklama

Obľúbený festival Lodenica zverejnil program hlavnej scény. Už o dva týždne, vo štvrtok 30. augusta ju otvorí domáca legenda Slniečko.

[singlepic id=27625 w=320 h=240 float=right]Hudba bude znieť v kempe na Lodenici takmer celé tri dni. A už mená otváracieho večera dokazujú, že program bude nabitý hviezdami. Po Slniečku totiž príde američan Willie Jones a kapela Neznámi. Po nich nasledujú Kamelot a potom country bál, ktorý sa počas uplynulých ročníkov tešil mimoriadnej obľube. Hralo a tancovalo sa vždy takmer do rána.

Reklama

Na festival sa po niekoľkých rokoch vráti liptovská formácia Ploštín Punk a odštartuje piatkový program na hlavnej scéne. Večer zahrajú stálice, bez ktorých si mnohí návštevníci už Lodenicu ani nedokážu predstaviť – Allan Mikušek, o po ňom bratia Nedvědi. Prekvapením je speváčka Věra Martinová, ktorú odborníci označujú za jednu z najlepších interpretiek county music v Českej rebublike. Po nej sa publiku predstaví mladý český pesničkár Tomáš Klus. Večer uzavrie energický Čechomor.

Ďalej legende, Wabimu Daněkovi budú v sobotu popoludní predskakovať Veslári. Po ňom na pódium príde Robert Křesťan a Druhá tráva. Trochu recesie prinesie Bukasový masív a po nich zaspieva zlatá slávica Zuzama Smatanová. Hlavnou hviezdou sobotného programu bude Chris Norman. Líder skupiny Smokie určite ponúkne aj ich megahit Living next door to Alice.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Wc2coufE-Hc[/youtube]

Text: mp Foto: Lukáš Poláček, Martin Viazanko

Populárne články