Connect with us

Kultúra

Na Katarínke sa uskutoční Noc hradov a zrúcanín

Published

on

Reklama

Príďte si spoločne s nami vychutnať magickú atmosféru nočných ruín kostola a kláštora, ktoré budete môcť obdivovať pod hviezdnou oblohou.

V Kláštore sv. Kataríny Alexandrijskej v katastri obce Dechtice sa Noc hradov a zrúcanín začne v sobotu 22. augusta o 19.00 h svätou omšou. Program bude pokračovať hudobným vystúpením Babylonská veža, potom nasleduje nočná prehliadka kláštorného komplexu s odborným výkladom.

Reklama

Zrúcanina kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej sa nachádza v CHKO Malé Karpaty, medzi obcami Dechtice a Naháč. Záchrane tejto historickej pamiatky sa venujú dobrovoľníci, ktorí tam tiež organizujú tábory a iné podujatia.

Návštevníci s autom, sa na Katarínku dostanú odbočením na lesnú cestu medzi obcami Dechtice a Naháč, až po záchytné parkovisko. Návštevníkov prichádzajúcich od parkoviska čaká prechádzka (približne 20 min.) lesnou cestičkou.

Reklama

Na Katarínku sa dá prísť taktiež po modrej turistickej značke z obce Naháč (40 min.), z obce Dobrá Voda (1h 20 min.), alebo po žltej turistickej značke z obce Dechtice (1h 20 min.). Keďže ide o nočný program, je potrebné vziať so sebou baterku, alebo čelovku.

Zdroj: katarinka.sk

Populárne články