Connect with us

Kultúra

Mojsej na Topfeste naozaj nebude

Published

on

Reklama

Nápaditá virálna reklama na festival pri Novom Meste nad Váhom najprv poriadne vystraší, na potom sa  potvrdí, že Topfest (1. a 2. júla) si výberom účinkujúcich zachoval vkus z minulých rokov. Našťastie sa na jeho pódiách neobjaví celebrita, ktorá si musí si podujatie zorganizovať sama, ak chce niekde účinkovať.

[youtube width=“522″ height=“320″]http://www.youtube.com/watch?v=yiCvlYgj8MM&feature=player_embedded[/youtube]

Reklama

Headlinermi  tohtoročného Topfestu sú kanadskí punkrockeri zo skupiny SUM 41, pre ktorých to bude vôbec prvá návšteva Slovenska a The Locos – sólový projekt speváka Pipiho zo skupiny SKA P.

Naposledy organizátori potvrdili účasť fínskej folk-metalovej skupiny Korpiklaani (v preklade lesný klan), ktorá vraj „poriadne prevetrá ušné bubienky návštevníkov.“ Tento potenciál však majú všetci účinkujúci, vrátane interpretov elektronickej hudby.

Reklama

Fanúšikov heavy metalu určite potešilo avízo na britskú legendu tohto žánru Saxons. Kapela založená už v roku 1976 krátko pred príchodom na Slovensko vydá nový album a určite ho bude na svojom vystúpení promovať.

[youtube width=“522″ height=“320″]http://www.youtube.com/watch?v=6Q62pt7Umq4&feature=related[/youtube]

Pravidelní návštevníci Topfestu veľmi dobre vedia, že podujatie sa nezaobíde bez Kabátu. Názov tejto kapely je synonymom festivalu, pretože česká legenda nevynechala ešte ani jeden ročník. Partia má za sebou úspešné česko-slovenské turné a s výpravnou scénou a efektami vraj zažiari aj počas prvého júlového víkendu.

[singlepic id=14668 w=320 h=240 float=left]Naopak, premiéru tu budú mať IMT Smile a český objav, fenomenálny a žánrovo nezaraditeľný Xindl X so svojou doprovodnou skupinou. Zo starších domácich kapiel sa môžu fanúšikovia tešiť napríklad na Tublatanku. Paletu dopĺňajú ďalšie topfestovské tradičné skupiny – Horkýže slíže, Polemic, Arzén a Alkehol. Pripravené je comebackové koncertné prekvapenie v podobe skupiny Wanastowi Vjecy, ktorá na Topfeste odohrá jediný koncert v tomto roku na Slovensku.

Na festival, ktorý mal v minulosti prívlastok rockový postupne začínajú pozývať aj veľké mená elektronickej hudby. Po minuloročnom úspechu ATB a Kosheen sľubujú organizátori z Agentúry DUNA ešte väčšiu šou ako po hudobnej, tak aj po vizuálnej stránke. Dôkazom je vystúpenie vizuálneho umelca Enchant Intensity, ktorý je so svojimi prepracovanými laser show známy takmer po celom svete. Okrem neho sa v tanečnom stane predstavia Above & Beyond a Chicane.

Text: PR Foto: topfest

Populárne články