Connect with us

Kultúra

Džezový maratón pokračoval koncertom tria Tomáša Gajlíka

Published

on

Reklama

Festival Doda Šošoku sa blíži k svojmu vrcholu. Celotýždňovú sériu koncertov prevzal včera hudobný dramaturg podujatia Tomáš Gajlík so svojim triom. Dnes, 10. júna sa v Kursalone predvedie Anita Soul a zajtrajšok bude patriť špičkám svetového džezu. Do Domu umenia zavítajú The Kenny Garrett Quartet a Robert Glasper Trio.

[singlepic id=14748 w=320 h=240 float=left]Tomáš Gajlík (piano) si na festivale zahral s Jozefom Fečom (bass), Petrom Solárikom (bicie) a špeciálnym hosťom Mirom Poprádim (sax). Skupina predstavila skladby zo svojho debutového albumu More Than One Way, na ktorom sa Gajlík podieľal aj ako autor. Veľmi dobrý ohlas má zoskupenie nielen na koncertoch. Kritici album chvália najmä vďaka jeho univerzálnosti. Ako už napovedá názov, mladý džezový umelec sa snaží o široký štýlový záber. V dnešnom džeze totiž podľa neho neexistuje jeden dominantný trend a hudobník je dobrý vtedy, ak ovláda rôzne štýly.

Reklama

Tomáš Gajlík študoval na prestížnej džezovej univerzite v Grazi. Zahral si v rôznych formáciách s výbornými domácimi aj zahraničnými hudobníkmi. Ako dramaturg Festivalu Doda Šošoku pozval do Piešťan rok saxofonistu Kenny Garretta aj klaviristu, skladateľa a producenta Roberta Glaspera, ktorí sa so svojimi kapelami predvedú v Dome umenia 11. júna.

[nggallery id=805]

Reklama

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články