Connect with us

Kultúra

Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany povedie Alexandra Mathiasová

Mestské kultúrne stredisko mesta Piešťany má novú riaditeľku. Samospráva realizovala niekoľko výberových konaní, v ktorých sa snažila nájsť nového šéfa, či šéfku, mestskej kultúrnej organizácie. Podarilo sa to až po roku odvtedy, čo dala výpoveď predošlá riaditeľka Michaela Žažová. Novou riaditeľkou bude Alexandra Mathiasová.

Published

on

Reklama

Alexandra Mathiasová je absolventkou Tanečného konzervatória Evy Jaczovej, ktoré navštevovala v rokoch 2005 až 2012. V štúdiu pokračovala na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda, kde magisterské štúdium ukončila v roku 2017. Na fakulte absolvovala tiež doktorandské štúdium v období rokov 2020 až 2023.

V pracovnom pomere pracovala naposledy ako redaktorka periodika Piešťanský týždeň, kde mala na starosti kultúru a spoločenské témy a zároveň od leta tohto roka pôsobila ako programová a organizačno-administratívna pracovníčka Mestskej knižnice mesta Piešťany. Od januára 2018 do januára 2020 pracovala aj ako externá redaktorka TV Karpaty. Má skúsenosti tiež z Rádia Piešťany a Rádia Aetter.

Reklama

Na zastupiteľstve prezentovala svoj zámer s vedením organizácie. „Mojou hlavnou ambíciou je zachovanie štruktúry podujatí, ktorá je v súčasnosti v ponuke mestského kultúrneho strediska s tým, že v rámci týchto podujatí je potrebné zaviesť lepšiu systematickosť a efektivitu, čo sa týka času a organizácie,“ povedala na úvod prezentácie svojej vízie A. Mathiasová. Pre zvýšenie zisku organizácie by chcela ponúkať občerstvenie pri vonkajších podujatiach i v priestoroch Kina Fontána. Má ambíciu sprístupniť galériu Mólo na Kolonádovom moste verejnosti, pričom chce, aby sa v nej komunikovalo aspoň jedným svetovým jazykom. Jej cieľom je tiež kvalitnejšia propagácia a kvalitnejšie spracovanie propagačných materiálov.

Poslankyňa Eva Rohoňová sa zaujímala aká je vízia A. Mathiasovej pre organizáciu Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny. „Čo sa týka vízie Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny, myslím si, že toto je v prvom rade na dohode spolu s vedením mesta, s vedením rezortu a všetkými ostatnými organizáciami, ktoré sú v podstate do tohto začlenené,“ reagovala kandidátka na post riaditeľky.

Reklama

Poslankyňa Marcela Sedláková chcela vedieť, či má potencionálna riaditeľka skúsenosti s riadením kolektívu. A. Mathiasová odpovedala, že nemá.

Členovia zastupiteľstva svojim hlasovaním rozhodli, že Alexandra Mathiasová má byť vymenovaná za riaditeľku piešťanského MsKS.

-th- Foto: FB A. Mathiasovej

Populárne články