Connect with us

Kultúra

Detská skupina Maslo vás poteší vianočným klipom i Trojkráľovým koncertom

Detská hudobná skupina MASLO pôsobiaca v neďalekom Kočíne-Lančári, pripravila pre svojich fanúšikov vianočný darček v podobe videoklipu, ktorý predstavila na Štedrý deň. Spolu s deťmi si v ňom zahrali a zaspievali aj rodičia členov kapely. Počas decembra odohrala skupina šesť vianočných koncertov. V sobotu 6. januára môžete hudobníkov naživo vidieť a počuť na Trojkráľovom koncerte v kostole sv. Martina v Dolnom Lopašove.

Published

on

Reklama

Autom hudby a textu skladby Sen je Matej Slabý.  Speváckymi sólami vás poteší jedenásťročná Alžbeta Martinovičová. Popri zbore vyniknú tiež sóla rôznych hudobných nástrojov. Zvukovú réžiu mal na starosti Filip Hittrich.

Klip k skladbe sa natáčal v kostole sv. Michala archanjela v Lančári a v jeho okolí. Kamera a strih sú dielom Petra Lukačoviča. Popri členoch kapely a rodičoch detí bol najmladším účinkujúcim  len mesačný Tadeáško Kollárik.

Reklama

Ako vznikol názov MASLO? „Bolo to pri otvorení výstavy klubu KRUH v auguste 2020, kedy sme ešte nemali názov a moderátorka nevedela ako má hudobný vstup uviesť a do otvorenia zostávalo len pár minút, tak povedala: „Povedzte rýchle začiatočné písmená vašich mien!“ Matej – M, Adam – A, Stelka – S, Lea – L, Oliver – O, veď to je MASLO, samozrejme sme sa na tom najskôr dobre pobavili no názov zostal dodnes a sním to úspešne ťaháme už tretí rok. Inak, zaujímavosťou je, že až 15 členov má začiatočné písmeno M,A,S,L alebo O,“ priblížil netradičný názov Matej Slabý.

Reklama

Rok 2023 bol pre kapelu úspešný. Zúčastnili sa dvoch celoslovenských súťaží detských kapiel, pričom na Kremnickom lase získali tretie miesto a v súťaži Friendly Bandy v Slovenskom Grobe sa umiestnili v zlatom pásme.

Aktuálne zloženie kapely:

Oliver Slabý – bicie nástroje
Lea Slabá – elektrická gitara
Anna Fabianová – spev, ukulele
Samuel Jankovič – basová gitara
Anika Hipíková – klávesy
Tobias Kollárik – alt saxofón, flauta, perkusie
Martin Hlaváč – tenor saxofón, metalofón, perkusie
Alžbeta Martinovičová – spev
Adam Lányi – spev, píšťala
Stela Brašková – spev
Mário Hipík – spev, vibraslap
Adela Slabá – spev, triangel
Simona Kurtišová – spev
Lujza Jankovičová – spev
Soňa Vlkovičová – spev
Nela Krajčovičová – spev
Matej Slabý – kapelník, akordeón, ústna harmonika

 

Malý fotonáhľad do života kapely od Mareka Fabiana:

 

Populárne články