Connect with us

Kultúra

Brat bol talentovanejší, prezradil otec hokejovej legendy

Published

on

Reklama

„Marián Gáborík“ má názov kniha, ktorú napísal otec útočníka NHL, držiteľa prestížneho Stanleyho pohára. O diele, v ktorom mapuje cestu svojho syna až na pomyslený vrchol hokejového sveta, prišiel porozprávať Pavol Gáborík Piešťancom do mestskej knižnice v pondelok 2. marca.

IMG_4504

Reklama

IMG_4503

Pri debate zároveň prezradil, že z jeho dvoch synov bol starší Braňo dokonca o čosi talentovanejší a pre Mariána slúžil ako vzor. V hokeji však, tak ako v živote, je dôležitý nielen talent, ale aj viera a tá Mariánovi podľa jeho otca nechýbala.

Reklama

IMG_4502Príbeh však odkrýva nielen úspechy, ale aj tvrdé pády a zranenia, ktoré trenčianskeho rodáka často sprevádzali. „V istej dobe mal dokonca povesť najčastejšie zraneného hráča v NHL,“ povedal Pavol Gáborík. Napriek tomu sa nevzdal a svoju pozíciu kanoniéra obhájil, o čom svedčí i získanie Stanley cupu s klubom LA Kings.

Návštevníkom otec legendy ďalej vysvetlil, že celá kniha, ktorá nie je iba o hokeji a hovoril aj o tom, ako vznikala – najskôr spolu s manželkou robil iba zápisky z rôznych príhod, súvisiacich s Mariánovými športovými pokrokmi, pridali sa spomienky na detstvo a zrazu mal množstvo materiálu. K vydaniu tohto „rodinného denníka“ ho povzbudila aj podpora priateľov literátov, ktorých jeho texty zaujali.

Dielo Pavla Gáboríka o príbehu hokejovej legendy podľa viacerých recenzií patrí k najlepším športovým knihám za posledné obdobie a vo svojom fonde ju má aj Mestská knižnica Mesta Piešťany, ktorá podujatie pripravila.

 

(red)

Populárne články