Connect with us

Kultúra

Lumpi a darebáci mizli ako pieščanské rožky

Published

on

Reklama

Knihu Petra Remiša pokrstil herec Marián Geišberg. Ešte pred jej oficiálnym uvedením do života bol o ňu zo strany čitateľov veľký záujem. Na autogram od autora a ilustrátorky Alice Gurinovej stáli v dlhej rade.

[singlepic id=40473 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Zbierku blogov a epigramov, ktorá dostala názov Lumpi a darebáci, pokrstili 8. marca v Mestskej knižnici. Krst sa neobišiel bez hudby. „Slniečko bolo drahé, tak sme zavolali Edibles,“ vysvetlil moderátor večera Michal Nikodem. Vlastné skladby predstavil aj Marián Geišberg a na Peter Remiš hral na želanie publika.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=ybkm2AKtIuo[/youtube]

„V knihe je kopu myšlienok a postrehov, ktoré človeka nakopnú a bude nad nimi rozmýšľať. A za to rozmýšľanie by som chcel Peťovi poďakovať. To rozmýšľanie nemusí byť veľké, ale iba také, že vás odlúči od stáda,“ povedal tesne pred uvedením knižky do života jej krstný otec Marián Geišberg.

Lumpov a darebákov pokrstili vodou z piešťanských termálnych jazierok a samozrejme sa počas večera z knihy aj čítalo.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=f9Gc7Kk8k-U[/youtube]

Blogy a epigramy dopĺňajú ilustrácie, ktoré podľa autora dodali knihe iný rozmer. „Bavili sme sa o tom pocite, ktorý by mal v knihe byť. Najprv sme sa museli spoznať, porozprávať sa a až potom sme sa stretli v názoroch,“ povedala o spolupráci s Petrom Remišom Alica Gurinová.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=W_bPZXcjOlk[/youtube]

O tom, že sa im to podarilo, sa presvedčili desiatky návštevníkov krstu. Vďaka ich záujmu knihy mizli ako pieščanské rožky, ktorým autor venoval jeden z blogov.

REKLAMA

[nggallery id=2174]

Text, foto a video: Martin Palkovič

Populárne články