Connect with us

Kultúra

Ľubomír Gašpar – Cimbal Project vystúpi v klube ŽiWell

Published

on

Reklama

Autorský projekt Ľubomíra Gašpara je zaujímavou kombináciou tradičného nástroja ako je cimbal s klasickými a jazzovými nástrojmi ako je klavír, kontrabas a bicie. Vo svojom repertoári majú hlavne aranžované ľudové piesne rôznych národov. Vypočuť si ich budete môcť 16. marca o 19:00 h v klube ŽiWell.

Cimbal Project sa pri aranžmánoch inšpirujú jazzovou hudbou, funky music, pop music, klasickou hudbou, ale aj rytmami, ktoré sú použité v moderných štýloch hip hopu a R’n’B. Spojením týchto nástrojov, inovatívnych aranžmánov a interpretáciou, vzniká zaujímavá symbióza a jedinečný zvuk tejto kapely.

Reklama

Každý z členov Ľubomír Gašpar „Cimbal project“ bol študentom významného klaviristu a pedagóga Klaudiusa Kováča a neskôr študovali na popredných vysokých školách ako Janáčkova akadémia v Brne, Hudobná a umelecká akadémia Jána Albrechta, Die Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt vo Wiedni.

Cimbal Project sa zúčastnili Medzinárodnej jazzovej súťaže Mladí ladí jazz v Prahe v roku 2016, v rámci Mladých tvári slovenského jazzu získali  Cena Soza za autorskú skladbu Jewish Weding – Ľubomír Gašpar a taktiež Cenu za sólový výkon a zaujímavé spracovanie folklóru.

Reklama

Zostava:

Ľubomír Gašpar – cimbal
Peter „Kozmo“ Korman – kontrabas
Kristián Kuruc – bicie

Predpredaj vstupeniek na mieste konania klub ŽiWell Winterova 1, Piešťany. Cena vstupenky v predpredaji 8 €, cena vstupenky na mieste 10 €. Akcia – prvých 10 vstupeniek v akciovej cene 1 + 1 zdarma.

PR

Populárne články