Connect with us

Kultúra

Lenka Filipová očarila publikum keltskou hudbou

Published

on

Reklama

V celkom novej polohe sa piešťanskému publiku predstavila česká speváčka a gitaristka Lenka Filipová. Na koncert v Dome umenia zahrala 21. novembra okrem svojich známych hitov aj keltské piesne.

[singlepic id=22280 w=320 h=240 float=left]„Naša trojica hudobníkov na strunové nástroje sa dala dohromady asi pred piatimi rokmi, keď ku mne a Mirkovi Linhartovi pribudol Sean Barry,“ uviedla svoje akustické trio Lenka Filipová. „Preto nám ladenie niekedy veľmi dlho trvá, gitary sú veľmi tvrdohlavé, ale harfu dokáže Sean veľmi rýchlo skrotiť,“ pokračovala.

Reklama

Anglického hudobníka Seana Barryho stretla Filipová pri nahrávaní albumu s kapelou Irish Dew, kde hosťovala. „Hneď sme si padli do oka, povedali sme si, že by sa nám dobre spolu robilo a už sme spolu zostali. Teda na javisku,“ vysvetlila speváčka. Vďaka tejto spolupráci objavila nové skladby, ktoré pridala do svojho repertoáru, napriek tomu, že najprv nevedela, či o ne bude mať jej skalné publikum záujem. Aj na piešťanskom koncerte zahrala dve keltské skladby a prisľúbila, že z podobných songov pripraví celý album.

Vypočujte si jednu z nich s názvom Carrickfergus. Túto pieseň spieva námorník, ktorý sa vracia z celoživotnej plavby domov, do svojho rodiska Carrickfergus:

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=NX1RZZ9lHAA[/youtube]

[nggallery id=1232]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články