Connect with us

Kultúra

Lakomec Polívka bavil divákov takmer tri hodiny

Published

on

Reklama

Ďalšie vypredané predstavenie zaznamenal česko-slovenský festival Piešťanské rendezvous. V piatok 19. októbra prilákalo takmer trojhodinovým maratónom do hľadiska Domu umenia stovky divákov Mestské divadlo Brno a Bolek Polívka hrou J. B. Molièra Lakomec.

Reklama

Bolek Polívka stvárňuje v hre postavu Harpagona. Po Židovi Shylockovi a kráľovi Learovi je to jeho tretia ikonická dramatická postava, ktorú stvárnil s Mestským divadlom Brno.  Mimoriadna fraška a stále jedna z najlepších komédií sveta má tento rok 350 rokov. Napriek dátumu jej vzniku je stále aktuálna, o čom svedčili reakcie divákov. Predstavenie si užívali aj samotní herci, ktorí taktiež sebe vyčarúvali úsmevy na tvári.

Molièrove dielo v réžii Stanislava Mošupredvádza, čo všetko môže privodiť chorobná posadnutosť peniazmi či náruživá závislosť na mamone. Veľký majster komických charakterov podáva farbistý obraz nekonečných spôsobov manipulácie, klamu a pretvárky v najintímnejšom prostredí rodiny. Keď ide o peniaze, neplatia žiadne pravidlá slušnosti či úcty detí k rodičom a rodičov k deťom.

Reklama

Piešťanské rendezvous pokračuje v stredu 24. októbra koncertom BKK trio spolu s Petrom Lipom, ktorí odohrajú v tomto roku len štyri koncerty. BKK trio tvoria Marcel Buntaj – bicie, Matej Benko – klavír a Martin Gašpar – basgitara. Spev Petera Lipu doplní uznávaný český saxafonista Michal Žáček. Viac o nasledujúcich podujatiach česko-slovenského festivalu sa dočítate tu.

-th- Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články