Connect with us

Kultúra

Komunita Punkstream chystá Malé letné Japonské večery, prvý bude už zajtra

Published

on

Reklama

Počas tohto leta sa nebude nudiť žiaden fanúšik Japonskej kultúry. Komunita Punkstream totiž organizuje malé japonské večery, ktoré budú plné Anime, prednášok, diskusií, kvízov, hier a kreslenia, pričom nebude chýbať ani karaoke či AMVs. Večery sa budú konať každú druhú stredu od 17:00 v komunitnom centre ŽiWell v Piešťanoch. Oficiálny koniec jednotlivých večerov je približne 20:30.

13552688_1138934242793708_1814873895_n

Reklama

Počas večerov sa bude postupne premietať hlavné anime, a to DeathNote, ktoré fanúšikovia prostredníctvom ankety vybrali. Okrem toho sa vždy budú púšťať aj rôzne najlepšie scény z iných Anime, krátke japonské filmy, či nejaké zaujímavosti o Japonsku, či ich kultúre a umelcoch. O prednášky sa postarajú rôzny cosplayeri, ktorí nám povedia svoj vlastný príbeh, ukážu čo to cosplay vlastne je a dajú aj pár rád, ako sa takým cosplayerom stať. Ešte pred samotnými prednáškami a premietaním budú vytvorené rôzne „krúžky“ kreslenia, diskusií, či hrania kartových hier (Yu-Gi-Oh a MTG), kde sa zúčastnení navzájom spoznajú, zahrajú sa, či môžu niečo nakresliť alebo vytvoriť pekné Origami.

Dátumy večerov sú: 29. 06., 06. 07., 20. 07., 03. 08., 17. 08., 31. 08.

Reklama

Program 29. júna:
**Od 17:00 budú prichystané rôzne „krúžky“, kde si budete môcť kresliť, zahrať karty (Yu-Gi-Oh a MTG) a podiskutovať. Budú sa prehrávať AMVs a pre tých odvážnych, bude pripravené aj karaoke.
*V „krúžku“ s kreslením si budete môcť vytvoriť aj jednoduchého Origami vtáčika.
**Od 18:00 predstavíme Punkstream a oboznámime s prednášajúci mi cosplayermi, ktorí počas jednotlivých večerov sa nám predstavia.
**Od 18:15 začneme premietať krátky japonský film Hoshi-no-koe (CZ titulky)
**Od 18:40 premietneme trailer k jednému japonskému filmu a pozrieme si najlepšie ženské bojové scény v Anime za posledné roky.
***Od 19:00 začneme s premietaním hlavného anime, a to DeathNote (epizódy: 1-4, CZ)
**20:30 koniec oficiálneho programu (možno bude krátke pokračovanie AMVs a karaoke)

Bližšie informácie a konkrétny program nájdete už na samotnej udalosti na facebook-u:
Malé letné Japonské večery (Anime, prednášky..). Viac informácií nájdete na stránke udalosti.

-Rastislav Gablovič, komunita Punkstream-

Populárne články