Connect with us

Kultúra

Komický večer plný polemiky s márnou snahou o benefíciu

Published

on

Reklama

Pripravte sa na večer falošných obáv, skutočného problému a inscenovaných rozpakov. Všetci by sme radi nejako pomohli Afrike. Je to však skutočná pomoc, alebo je to snaha odľahčiť naše svedomie?

[vimeo width=“560″ height=“316″]http://vimeo.com/57783942[/vimeo]

Reklama

Päť hviezd pripravuje večer pre Afriku. Pomedzi africké klišé, búrlivé emócie a ich vlastné politické stratégie sa pokus o charitatívny večer mení do komického a pálčivého väzenia. Potrebuje to hnaciu silu v prominentoch? Ani hudobné číslo Africké imigranta by nebolo zlé. Alebo je toto už rasizmus?

Herci sa snažia zostať zúfalo uvoľnení, všetko by malo bežať profesionálne. Pokus urobiť dobrý benefičný večer sa však stále viac a viac vymyká spod kontroly a vyvíja sa do módnej prehliadky ich vlastnej ješitnosti.

Reklama

Kto bude centrom pozornosti a kto bude mať najviac prejavov? Môže byť bieda zneužitá za účelom dosahovania vyšších cieľov?

Hru o chybných snahách politickej korektnosti, túžby po lepšom svete a nebezpečenstve našej charitatívnej spoločnosti uvedie Divadlo Lab 13. marca o 19.00 h v Dome umenia.  Režisér Roman Maroš v nej balansuje na tenkej čiare a nešetrí ani jednu stranu. Ani stranu aktérov benefičných zbierok, ani stranu najdôležitejšiu, ľudí, ktorí na zbierku prispievajú. Prehodnocuje slová ako adekvátny, korektný, normálny, či morálny.

Lab je divadlo Divadelnej fakulty VŠMU, ktoré má za cieľ prezentovať inscenácie študentov z rôznych ročníkov. Budúci profesionálni herci sa v ňom pripravujú na svoju kariéru. Svoje budúce povolanie si tu však skúšajú aj budúci režiséri, dramaturgovia, divadelní manažéri, scénografi a kostýmoví výtvarníci, študenti bábkarskej tvorby, ale aj divadelní vedci.

[vimeo width=“560″ height=“316″]http://vimeo.com/58249832[/vimeo]

Text: Tlačová správa

Populárne články