Connect with us

Kultúra

Česká bluegrassová legenda Poutníci zahrá vo FunHouse

Published

on

Reklama

Dvojnásobní víťazi festivalu Porta majú za sebou vyše 40 rokov fungovania a aktuálne pracujú na svojom 14. albume. V Piešťanoch zahrajú 1. marca o 20.00 h v klube FunHouse.

Reklama

Najväčšie úspechy dosihali Poutníci v rokoch 1979 až 1991, kedy bol členom tejto skupiny známy skladateľ a spevák Robert Křesťan. Svojou virtuozitou ho dopĺňa jeden z najlepších českých banjistov Luboš Malina. V tejto zostave Poutníci vyhrali Portu v rokoch 1982 a 1983.

Zostava kapely sa odvtedy niekoľkokrát zmenila. Poutníci však vždy zažívali úspechy na koncertoch aj po nahrávaní albumov. Začiatkom tohto roka odštartovali prípravy CD s pracovným názvom Country Vánoce, takže ich fanúšikovia sa opäť majú na čo tešiť.

Reklama

Čakanie im skráti séria vystúpení na v Čechách aj na Slovensku, v rámci ktorej sa 1. marca zastavia aj v Piešťanoch. Od 20.00 h vo FunHouse (bývalá OBE reštaurácia vo dvore za evanjelickym kostolom – dvor medzi ulicami Štefániková a Pod Párovcami) zaznejú ich najznámejšie skladby ako Panenka, Hotel Hillary, Pojďme se napít a ďalšie.

Populárne články