Connect with us

Kultúra

Mladí výtvarníci z krajín V4 vystavujú diela inšpirované Tatrami

Published

on

Reklama

Podľa organizátorov výstavy sú Piešťany turistickým centrom, do ktorého patrí súčasné výtvarné umenie a kde ho môžu obdivovať ľudia z rôznych krajín.

[singlepic id=40127 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Vernisáž v galérii Fontána otvorila 26. februára výstavu For4, na ktorej sa prezentuje osem mladých výtvarníkov z krajín Višegrádskej štvorky. Projekt je vyústením sympózia vo Vysokých Tatrách a prináša rôzne pohľady na naše veľhory.

Reklama

„Bolo to zaujímavé aj preto, že sme sa mohli porozprávať a pozrieť sa, kto čo robí. Väčšinou totiž vidíme iba hotové diela,“ povedala o sympóziu Jana Čepa a dodala, že pozvaní výtvarníci mali veľa spoločného a neexistovali medzi nimi žiadne bariéry.

Okrem Jany Čepa sa zo slovenských výtvarníkov projektu zúčastnili Klaudia Kosziba, Michaela Rázusová Nociarová a Mária Matrková. Poľsko zastupovali Krzysztof Polkowski a Arkadiusz Sylwestrovicz, Maďarsko Adrienn Kiss, Českú republiku Petr Malina.

Výstava v Piešťanoch je druhou prezentáciou ich diel. Premiéru mala na Štrbskom Plese. Podľa Jany Čepa si organizátori vyberajú turisticky atraktívne miesta, aj preto sa neskôr presunie do poľského mesta Gdansk. V Piešťanoch si ju môžete pozrieť do 17. marca.

[nggallery id=2158]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články