Connect with us

Kultúra

Kapela 3Drive ponúkne folkrockový recitál, inšpirovaný aj Krylom

Published

on

Reklama

Program hudobných večerov v Kursalone osvieži tento štvrtok 19. júna bluesovo folkrockový recitál v podaní kapely 3 Drive zo Žiliny. Už od 19.00 h ponúknu Žilinčania, ktorých ste už v Piešťanoch mohli vidieť a počuť aj minulý rok aj na Country Lodenica, prierez svojou tvorbou. V prípade pekného počasia zahrajú na terase Kursalonu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LLk7YCjwFhE[/youtube]

Reklama

Skupina 3Drive vznikla v roku 2004 ako folkrockové zoskupenie hudobníkov okolo lídra Igora Cvacha. Maliar, grafik, ilustrátor, dizajnér, sa v posledných rokoch realizuje aj ako hudobník a textár. Vystupuje sólovo s komorným folkovým recitálom alebo s folkrockovou skupinou 3Drive. Do svojej súčasnej pesničkárskej tvorby premieta aj „krylovský“ – spoločensko-kritický rozmer. Pred dvomi rokmi prezentoval v Piešťanoch v Magna Gallery aj svoju maliarsku tvorbu.

Po viacerých personálnych zmenách sa kapela 3 Drive ustálila na zložení: Igor Cvacho (elektroakustická gitara, fúkacia harmonika, spev), Ján „Sičko“ Sikora (elektrická gitara, spev), Jaro „Kajzo“ Kizek (basová gitara, spev), Georg Woodooowood (bicie nástroje, perkusie). 3Drive hrajú vlastný repertoár postavený na kvalitnej hudobnej interpretácii a umelecky náročnejších textoch.

Reklama

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CMlV3HH6bL0[/youtube]

(pr)

Populárne články