Connect with us

Kultúra

Čachtický hrad otvoria 400 rokov po smrti Alžbety Bátoriovej

Published

on

Reklama

Krvavá grófka sa vráti na svoj hrad z dávnej minulosti. V uplynulých dvoch rokoch prešlo jej bývalé sídlo rekonštrukciou, počas ktorej odborníci zrealizovali statické zabezpečenie hradných objektov a múrov. Viacero častí hradu bolo obnovených a zakonzervovaných.

cachtice titl

Reklama

Slávnostné otvorenie opraveného Čachtického hradu sa uskutoční už tento víkend – 20. až 22. júna. V piatok predpoludním si ho pozrú pozvaní hostia, verejnosti ho sprístupnia po 13.30 h. V sobotu a nedeľu bude otvorený od 9.00 do 18.00 h.

Na program s názvom Feudálny život na Čachtickom hrade sa môžu návštevníci tešiť od 10.00 – 17.30 h. Uvidia v ňom šermiarov, ukážky stredovekých zbraní, promenády rytierov aj turnaj v lukostreľbe. V sobotu prídu Čachtický hrad pozdraviť i rytieri z Beckova. Nebude chýbať stredoveká kuchyňa, dobový tábor a rôzne hry pre deti aj dospelých, predaj Bátoričkinho vína a suvenírov.

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Sprievodným podujatím je otvorenie múzea v Draškovičovskom kaštieli v Čachticiach, prehliadky kostola, katakomb v ulici Na Doline, degustácia vína v Pivničnom hospodárstve PD Čachtice. V kultúrnom dome budú premietať filmové dokumenty o Čachticiach – v sobotu i nedeľu o 14.00 a 17.00 h.

V piatok večer zahrá na čachtickom námestí skupina Kortina, v sobotu DJ Marco van Polo a v nedeľu kapela Milkyvej.

Čachtický hrad opravili z prostriedkov Európskej únie. V tomto roku si pripomíname 400 rokov od úmrtia jeho najslávnejšej obyvateľky – Alžbety Bátoriovej, ktorá zomrela 21. augusta 1614.

Ceny vstupného aj podrobný program nájdete na tejto adrese.

Text: Tlačová správa/red

Populárne články