Connect with us

Aktuality

Prechádzka rozprávkovým parkom prilákala opäť tisíce ľudí

Published

on

Reklama

Ani rozmary počasia neodradili davy detí a dospelých, aby sa v sobotu 14. júna stretli s všakovakými rozprávkovými bytosťami v piešťanskom mestskom parku. Podujatie Prechádzka rozprávkovým parkom organizované materským centrom Úsmev sa uskutočnilo už po tretí raz. Mapky na zbieranie pečiatok si zobralo 1200 detí, avšak spolu s tými, ktoré nesúťažili a dospelými, bolo v parku určite viac ako tritisíc ľudí.

MG_8662w[1]

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Reklama

Na deti čakalo dvanásť rozprávkových stanovísk a ďalšie stanoviská partnerov. V úvode mali za úlohu zobudiť Šípkovú Ruženku. Ďalej pomáhali vodníkovi loviť ryby a Jurošíkovi pohrabať slamu a pozametať rozsypaný hrach. Štvrtou úlohou bolo nájsť sedem plátených kozliatok a za odmenu sa mohli pokochať pohľadom na naozajstné živé. Potom už na ne čakala Pyšná princezná či rytierska družina s množstvom mečov a možnosťou strieľať z luku. Na stanovisku doby ľadovej deti zbierali popadané vločky a žalude. Veľký úspech mala nemocnica doktora Jajbolíta, kde deti liečili plyšových pacientov. V momente keď začalo pršať nabrala na ešte väčšej autenticite Noemova archa, kde pred potopou zachraňovali všetky zvieratká. Na čertovskej váhe potom deti zväčša priznali, či poslúchajú alebo nie a sľubovali, že sa polepšia. Na predposlednom stanovisku pomohli dedkovi a babke vytiahnuť repku a na záver navštívili Princeznú zo zlatou hviezdou na čele.

Potom, čo si malí súťažiaci prevzali drobné darčeky, mohli si ešte chvíľu zotrvať na skákacom hrade, či lezeckej stene. Prevádzkovatelia týchto atrakcií si najviac užili vrtochy počasia, keď opakovane padli kvapky dažďa a oni museli zakrývať a odokrývať atrakcie, ale zvládli to.

MG_9111w[1]

Rozprávkový park pripravujú dobrovoľníci. Celé podujatie je postavené na ich aktivite. Iniciátorkami sú však predovšetkým Marcela Vrbová a Dáša Dzurechová z materského centra Úsmev, ktoré vybavujú všetko potrebné už niekoľko mesiacov pred akciou. Podľa ich vyjadrení, by ale nič nebolo možné usporiadať bez podpory ďalších organizácii, Mesta Piešťany a sponzorov. „Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na realizovaní – všetkým, ktorí pomáhali vyrábať kulisy. Tým, ktorí bezplatným zapožičaním kulís prispeli k zatraktívneniu podujatia. Tým, ktorí nás finančne, materiálne či svojimi službami podporili, ale aj tým, ktorí boli ochotní si obliecť kostýmy a venovať svoj čas a energiu deťom. Veľká vďaka patrí aj ľuďom, ktorí sú za podujatím a nie sú videní na verejnosti – ľuďom, ktorí pomáhali v piatok zbierať a nosiť kulisy do skladových priestorov, ktorí pomáhali v deň akcie od šiestej ráno rozvážať kulisy a inštalovať ich na stanoviská, po akcii do neskorého večera ich opäť porozvážať k majiteľom,“ vymenúva Dáša Dzurechová.

Dôležitou súčasťou jednotlivých stanovísk boli i detskí dobrovoľníci. Pomáhali dospelým usmerňovať účastníkov, či pečiatkovať mapy. „Tieto deti sú dôležitou súčasťou podujatia. Takto získavajú vzťah k dobrovoľníctvu a začínajú si uvedomovať, že v spoločnosti je potrebná ich aktivita. Veríme, že si zafixujú pozitívny vzťah k práci pre druhých a pomoci. To je cesta ako posunúť našu spoločnosť ďalej,“ dodáva na záver Marcela Vrbová.

Text: mt Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články