Connect with us

Kultúra

Juraj Kukura v knižnici už tento štvrtok

Published

on

Reklama

Výnimočný herec a riaditeľ divadla Aréna Juraj Kukura zavíta vo štvrtok 18. júna do Mestskej knižnice, aby spolu s režisérom Martinom Čičvákom predstavil netradičnú biografiu s názvom Kukura – Jeho život, ako ho prežil Čičvák. Vzácnu návštevu doplní aj zástupca vydavateľstva Dixit, v ktorom publikácia vyšla. Podujatie sa začne o 17.30 hodine.

V originálnom podaní umelca a režiséra Martina Čičváka sa dozviete o najdôležitejších (i dramatických) udalostiach v živote tejto hereckej legendy. V knižke Kukura s podtitulom Jeho život, ako ho prežil Čičvák, sa stretávajú dve významné osobnosti slovenského kultúrneho života, aby čitateľom predviedli nezabudnuteľný literárny koncert.

Reklama

KUKURA plagatJuraj Kukura (1947, Prešov)

Svoju kariéru odštartoval už ako študent stavebnej priemyslovky, v roku 1966, keď ho režisér Ivan Balaďa obsadil do jednej z hlavných úloh vo filmovom spracovaní románu Tri gaštanové kone. Po ukončení priemyslovky úspešne absolvoval aj VŠMÚ, odbor herectvo u Jozefa Budského, v roku 1973. Začínal v Divadle na Korze, od roku 1971 sa stal členom divadelného súboru Novej scény a v roku 1976 prešiel do umeleckého súboru činohry Slovenského národného divadla. Hosťoval v mníchovskom divadle Kammerspiele, neskôr v Basileji, v Bonne a v Deutsches Schauspielhaus v Hamburgu. Patrí medzi obľúbených divadelných aj televíznych hercov slovenských i nemeckých divákov.
Juraj Kukura je v tomto čase riaditeľom bratislavského Divadla Aréna a žije striedavo v Hamburgu, Bratislave i Prahe.

Reklama

Zdroj: MsK mesta Piešťany, www.osobnosti.sk

 

 

 

Populárne články