Connect with us

Kultúra

Horkýže Slíže: Politici si z nás robia srandu, my si robíme srandu z politiky

Published

on

Reklama

Predstavením novovznikajúcej Hudobnej strany pre každého (HSPK) spôsobili skupiny Horkýže Slíže, Konflikt a v zastúpení aj Polemic minulý piatok šok. Nikto si nebol istý, či ide o recesiu alebo fakt, či má HSPK naozaj namierené do parlamentu. V pondelok 13. decembra však hudobníci priznali, že o priazeň voličov sa v predčasných voľbách uchádzať nebudú.

[singlepic id=23212 w=320 h=240 float=right]Plánované mítingy sa uskutočnia vo forme turné kapiel ukrývajúcich sa za pod skratkou HSPK: Horkýže Slíže, Polemic a Konflikt.

Reklama

„Už sme sa nemohli pozerať na ďalšie predvolebné divadielka a tak sme si povedali, že takouto formou odprezentujeme naše turné, ktoré bude tesne pred voľbami vo februári,” povedal podpredseda HSPK Róbert Jury Jurányi zo skupiny Konflikt.

Informáciu doplnil Peter “Kuko” Hrivňák: „Možno naša recesia, v ktorej by sme mimochodom radi pokračovali aj na billboardoch a plagátoch k turné pomôže odľahčiť ťažké predvolebné kortešačky, ktorými budeme obklopení o chvíľu z každej strany. Politici pozývajú na svoje mítingy a propagáciu kapely, teraz si kapely pozvali na svoju propagáciu politiku. Veď kto sleduje čo sa u nás deje ten si musí myslieť, že politici si z nás robia srandu. Tak sme si aj my urobili srandu z nich.”

Reklama

Podľa reakcií predovšetkým na sociálnych sieťach je možné skonštatovať, že niektorí ľudia to už prekukli a pochopili hneď ako bola táto skutočnosť ohlásená, ale časť ľudí bude zrejme po tomto odhalení sklamaná, že nebude mať koho voliť. Práve im Kuko odkazuje: „Miesta, dátumy a časy našich predvolebných mítingov sa nemenia. Bude to plnohodnotné turné s kapelami, s ktorými si super rozumieme aj mimo pódia! Hudobná strana pre každého si dala za cieľ priniesť na Slovensko a pre jeho občanov viac hudby, koncertov a zábavy a tento cieľ aj dodržíme vo forme našej šnúry!”

Ešte predtým zahrajú Horkýže Slíže aj v Piešťanoch. Spolu s kapelou The Downhill sa svojim fanúšikom predstavia 17. decembra v Lodenica Muzik Pube.

Text a foto: Tlačová správa agentúry Duna

Populárne články