Connect with us

Kultúra

Funny Faces: krst EP, ďalší klip a spolupráca s Egom

Published

on

Reklama

Mladá piešťanská kapela má toľko noviniek, že je ťažké povedať, ktorá je podstatnejšia. Funny Faces sú uprostred česko-slovenského turné, ktoré ukončia 16. decembra krstom ich nového EP Big Dancer v Cooolturáku. K nedávno dokončenému videoklipu, pribudol ďalší, pričom sa jeho produkcie chytil talentovaný britský filmár Josh Cohen. A najnovšie sa hovorí o ich spolupráci s raperom Egom.

S Funny Faces sme sa rozprávali v nahrávacom štúdiu v Moravskom Lieskovom, kde Marko (spev, gitara) a Miky (bicie) dokončovali ďalšie prekvapenie, o ktorom však zatiaľ nechceli hovoriť. Pochválili sa však vynikajúcou návštevnosťou ich koncertov po celom Slovensku, predstavili staronového člena Števa (basa) a pozvali fanúšikov do Piešťan, na krst nového EP. Krstným otcom budú Andreas zo skupiny TalkShow a Matej Hoťko z From Our Hands.

Reklama

Pozrite si krátke video, kde Funny Faces hovoria, čo všetko majú nové:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=TBqb5ICOpaI[/youtube]

Reklama

Okrem toho sa pochválili ďalším videoklipom, ktorý by mal mať exkluzívnu premiéru 16. decembra počas krstu EP v Cootluráku. Celé jeho natáčanie prebiehalo vo Veľkej Británii. Podľa členov kapely pôjde o veľmi živé video ku skladbe Big Dancer priamo z ulíc britskej metropoly. „Momentálne ho čaká už len strih a editovanie. Celý klip má dej, je rozdelený na niekoľko pasáží, každý verš a refrén má inú scénu. Videli sme len zopár scén, ale myslíme si, že to bude veľmi unikátne a kvalitné video na slovenskej alternatívnej scéne. Čo sa týka videoklipu nasadili sme si latku veľmi vysoko,“ povedal manažér Richard Trebatický.

[singlepic id=22149 w=320 h=240 float=left]Ako ďalej prezradil, počas natáčania sa štáb dokonca dostal do konfliktu s políciou: „Pri jednej dramatickej scéne, kde sa mali dvaja aktéri biť priamo v uliciach Londýna, okoloidúci ľudia zavolali policajtov, ktorí poslali hneď niekoľko ťažkoodencov v plnej zbroji. Samozrejme hneď sa všetko vysvetlilo.“

Predkapelou Funny Faces na piešťanskom koncerte budú The Hype Theory z Veľkej Británie. Spolu s oboma krstnými rodičmi si kapela pripravuje na túto príležitosť niekoľko nezvyčajných coververzií známych hitov. V Coolturáku by sme s nimi mali vidieť aj rapera Ega, s ktorým vraj rozbehli spoluprácu. Členovia kapely však túto zákulisnú informáciu nechceli komentovať.

Jeden z čitateľov portálu PNky.sk môže vyhrať nové EP Funny Faces s názvom Big Dancer, ak do 30. novembra správne odpovie na otázku, ktorá zaznie v nasledujúcom videu. Odpovede posielajte na adresu redakcia@pnky.sk.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=jqqtCyjDIos[/youtube]

[nggallery id=1228]

Text a video: Martin Palkovič Foto: Funny Faces

Populárne články