Connect with us

Kultúra

Trpká vinárska komédia v záhoráčtine – zábava zaručená

Published

on

Reklama

V rámci projektu Záhorácké a Moravsko – Slovácké divadlobraní, Záhorácke divadlo a Divadelní soubor Svatopluk z Hodonína naštudovali spoločne trpkú komédiu Stana Šubíka ,,Osudy jedného vinára“. V Piešťanoch si ju môžete pozrieť 25. novembra o 19:00 h v Dome umenia.

[singlepic id=22167 w=320 h=350 float=left]Hra je o víne a osudoch ľudí s ním spojených. Hovorí o živote vinárov v 20. storočí v bývalom Československu. Hlavný hrdina Lojzek, zdedí vinohrad po rodičoch a len čo začne hospodáriť, vezmú mu ho komunisti. Potom pracuje Lojzek 40 rokov v družstevnom vinohrade a aj keď mu je po nežnej revolúcii majetok vrátený, nedočká sa zaslúženej odmeny, ktorá by mala prameniť z jeho usilovnej celoživotnej práce…. Dôvod sa dozviete na predstavení, ktoré poteší každého bez ohľadu na vek. Starší si pri ňom zaspomínajú na nedávnu spoločnú československú históriu a mladší sa dozvedia zábavnou formou niečo o vinárskej tematike.

Reklama

Hra je naštudovaná v záhoráckom a moravsko-slováckom nárečí a diváci sa môžu tešiť na skvelé herecké výkony, tanec, živú cimbalovú hudbu a ochutnávku výborného vína po predstavení.

Autor: TS

Reklama

Populárne články