Connect with us

Aktuality

Fotografie na sieťach opäť oživia park

Published

on

Reklama

Občianske združenie Piešťanský fotoklub pozýva všetkých amatérskych fotografov, Piešťancov, návštevníkov aby sa zapojili do obľúbeného PARK FOTA. Súťažná výstava fotografií PARK FOTO Piešťany 2014 sa uskutoční opäť v plenéri mestského parku v Piešťanoch v sobotu 20. septembra od 10,00 do 18,00 h pri príležitosti ukončenia letnej sezóny, súbežne s podujatím Victoria Regia – kvetinové korzo.

ParkFoto

Reklama

„Prídite aj vy vystavovať, súťažiť, či aspoň pozrieť a ohodnotiť tvorbu amatérskych fotografov všetkých vekových kategórií,“ vyzývajú členovia fotoklubu. So sebou treba ako obvykle vziať – vlastné fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, alebo čiernobiele, štipce na bielizeň, alebo iné pomôcky na zavesenie fotografií, prípadne občerstvenie pre seba a okoloidúcich, dobrú náladu…

Postup je jednoduchý a rovnaký ako po minulé roky – ráno od ôsmej do desiatej sa autori zaregistrujú na terase Kursalonu. Zaregistrovať a súťažiť môže široká verejnosť ako aj členovia ktoréhokoľvek fotoklubu. Veľkosť, obsah či technika alebo prevedenie diela nie sú limitované. Svoje diela si potom inštalujú sami autori na sieťovinu o šírke 120 cm, natiahnutú medzi stromami v aleji mestského parku, ďalej na lavičky, alebo vlastné stojany.

Reklama

Pre nových účastníkov – pri vstupe do aleje mestského parku za Kursalonom každý návštevník aj súťažiaci dostane autorizovaný štipec na bielizeň, ktorý je dôležitou súčasťou súťaže. Slúži ako jediný bod, ktorý udelí tomu dielu, ktoré sa mu najviac páči, preto treba vyberať dôsledne! Fotografia, ktoré bude mať najviac bodov, teda štipcov, vyhráva v prvom kole.

V druhom kole sa  vystavujúci autori  v čase od 17,15 do 17,30 môžu stať členmi autorskej poroty, v ktorej každý z nich dostane hlasov, koľko štipcov na svoje fotografie získal v 1. kole hodnotenia. Získané štipce môžu pripnúť k fotke iného autora, ktorá je podľa ich názoru najlepšia zo všetkých. Fotografia, ktorej bude odovzdaných najviac štipcov, bude okrem iného ocenená aj tým, že jej autor získava právo usporiadať autorskú výstavu vo Frapperii Kursalon vo februári 2015 a to vrátane krytia nákladov na vernisáž.

V treťom kole bude mať slovo odborná porota, zložená z aktívnych fotografov, ktorá vyberie tri podľa nich najlepšie fotografie.

Ak teda chcete spojiť príjemné s užitočným, príďte na festival kreatívnej fotografie PARK FOTO Piešťany 2014. Budete mať možnosť zdarma predstaviť fotografie zaujímavým spôsobom, prípadne ich aj predať, stretnúť sa s inými fotografmi. Okrem toho sa  v tento deň koná i veľmi fotogenické kvetinové korzo, čiže alegorický sprievod kvetinových vozov, v rámci národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov Victoria Regia. 

(Text: www.pnfotoklub.sk/red, ilustr. foto archív)

Parkfoto-2014[1]

 

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články