Connect with us

Kultúra

Cinematik otvorila slovenská premiéra filmu Darca

Published

on

Reklama

Festival odpremieta počas šiestich dní vyše sto filmov z celého sveta. Jeho súčasťou sú aj koncerty a diskusie. Už 9. ročník Cinematiku odštartoval v stredu 10. septembra v Dome umenia.

[singlepic id=58160 w= h= float=center]

Reklama

Napriek tomu, že slávnostné otvorenie sa uskutočnilo až večer, filmoví fanúšikovia zaplnili centrum mesta už okolo poludnia. Prvé projekcie začali totiž o 14.00 h a v Piešťanoch vďaka tomu zavládla príjemná festivalová atmosféra.

Prispel k tomu aj festivalový bar pred Domom umenia, pri ktorom si počas prestávok medzi filmami môžu ľudia zahrať napríklad stolný tenis. Včera podvečer si pritom mohli vypočuť hudbu v podaní skupín Okteto PG a Fano Suite.

Reklama

Skladby prvej z nich zneli pred začiatkom otváracej projekcie, druhá spríjemnila septembrový večer po premietaní. Film Darca (The Giver) od od režiséra Phillipa Noycea si vyslúžil od návštevníkov festivalu potlesk. Na úvodný ceremoniál ich prišlo asi najviac v histórii Cinematiku, čo je pre organizátorov dobrým znamením. Kinosály nezívali prázdnotou ani počas nočných premietaní a množstvo divákov pritiahlo aj premietanie pod holým nebom – PNky Cinema.

Motívom 9. ročníka Cinematiku je filmová dovolenka. Či už ste obyvateľmi alebo návštevníkmi Piešťan, prajeme vám príjemný oddych.

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články