Connect with us

Kultúra

Fontána sa zmení na poštu

Published

on

Reklama

Dni filatelie Slovenska sa v Piešťanoch konajú po prvý raz. Uskutočnia sa 3. a 4. septembra a sú určené nielen filatelistom. Popri odbornom programe, ktorý zaujme predovšetkým filatelistov, ale môžu sa ho zúčastniť aj ostatní návštevníci, budú verejnosti prístupné sprievodné akcie a služba pošty priamo v KSC Fontána.

Vystavené budú ukážky zo zbierok, ktoré na domácich a zahraničných výstavách dosiahli vynikajúce úspechy, ale tiež nesúťažné exponáty venované Tatrám a tiež záujemcom o železničnú dopravu. Pošta v Piešťanoch si tento rok pripomína 160. výročie, ktoré bude dokumentované zaujímavými, zatiaľ väčšinou nepublikovanými dokladmi.

Reklama

[singlepic id=18681 w=320 h=240 float=left]Ozdobou výstavy bude emisia Žilinská synoda. Budú vystavené originály návrhov a ryteckých rozkresieb vrátane odtlačkov a tlačových doštičiek celej tejto emisie, ktorá sa stala najkrajšou emisiou rytých známok v rámci Európskej únie za rok 2010. Tieto materiály budú zapožičané z Poštového múzea v Banskej Bystrici.

Pošta 1 Piešťany bude mať v sobotu od 9.00 do 14.00 vo Fontáne zriadenú poštovú priehradku, kde bude možné zakúpiť si rôzny filatelistický materiál, získať príležitostnú poštovú pečiatku a odoslať svoje poštové zásielky. Výstava bude prístupná od 9.00 do 14.00 h.

Reklama

Druhý deň, teda v nedeľu, bude prístupná výstava vo Fontáne a vo foyer kina. Tam sa uskutoční aj zberateľská burza zameraná na poštové známky, mince, bankovky a pohľadnice. Stoly pre ponúkajúcich a vstup pre verejnosť budú bezplatné, tak ako v sobotu. Burza potrvá do 12.00 a výstava do 17.00.

Milan Vančo, predseda KF 52-01 Piešťany

Populárne články