Connect with us

Kultúra

Festival Vrbovské Vetry 2020 sa uskutoční v pôvodnom termíne

Published

on

Reklama

14. ročník festivalu Vrbovské Vetry sa po aktuálnom uvoľnení opatrení predsa len uskutoční v pôvodnom termíne – 4. júla a bude tak prvým letným festivalom na Slovensku po kríze vyvolanej pandémiou koronavírusu.

Program otvorí o 13:14 otec festivalu Braňo Jobus so svojim sólovým projektom Abusus, ktorý pokrstí aj svoju knižnú novinku „Ako Štefan Drco vyhral kopu hnoja“.

Reklama

Následne bude pódium patriť blues-rocku v podaní ZVA 12-28 Band, ktorí práve oslavujú 30 rokov svojej existencie.

Po slávnostnom otvorení a zatvorení festivalu prídu na rad domáci Vrbovskí Víťazi, ktorí zároveň pokrstia nový štúdiový album G 20, súčasťou ktorého bude aj kartová hra Precceda.

Reklama

Skvelí Funny Fellows oživia festival swingom a old time music z 20-tych rokov minulého storočia, ktorú vystrieda hardcore a punk v podaní kapely Bijou Terrier.

Záver programu bude patriť festivalovým klasikám ako Para, Chiki liki tu-a, či Karpatské Chrbáty a ako každý rok, majú organizátori pripravené aj tajné prekvapenie.

Samozrejmosťou budú aj  tradične vtipné „športové“ disciplíny ako Strelecké preteky z poplašnej pištole, Dostihy na húpacích konoch „Velká Vrbovská“, Plastová megalukostrelba, či automobilové preteky Formula Nula ako aj mimoriadne obľúbený Džukebox live, ktorý bude svojou hudobnou produkciou vypĺnať prestávky medzi kapelami.

V nedeľu ráno pre tých, ktorí ostanú na festivale spať, bude pripravená klasická Upratéka a Výprava do stredu sveta a vesmíru.

Podľa súčasných opatrení sa bude môcť mini verzie festivalu zúčastniť okrem pána Preccedu iba 999 divákov, pre ktorých bude okrem samotného rozľahlého areálu asfaltovej plochy k dispozícii aj veľká tribúna a celá trávnatá plocha štadiónu, takže dodržať bezpečné rozostupy nebude žiadny problém. Z dôvodu obmedzenej kapacity sa tento rok bohužiaľ nemôžu vydávať žiadne voľné vstupy a každý návštevník, vrátane detí musí mať klasickú vstupenku, aby sa dodržal maximálny povolený počet účastníkov

Ďalšou podstatnou zmenou bude zásadná reorganizácia cateringových služieb. Je zrušená festivalová mena Vrbovský Vrb a platiť sa bude možné klasickým spôsobom pri jednotlivých stánkoch, čím sa zabráni tvoreniu zbytočných radov. Úplne nová bude ponuka klasicky varených pív z dielne skvelého slovenského pivovaru Urpiner, vrátane širokej škály čapovaných pivných špeciálov ako aj nealko piva, či radleru.

Zdroj: Tlačová správa – Vrbovské vetry

Populárne články